Uutisen päiväys

2.12.2016← Takaisin

Yhdistetyn ja hiihdon huippunimet loppiaisviikonloppuna Lahdessa

Lahdessa nähdään hiihtolajien huippuja jo ennen helmikuussa käynnistyviä MM-kotikisoja, kun yhdistetyn maailmancupin sekä maastohiihdon Skandinavia Cupin kilpailut järjestetään tulevissa arvokisamaisemissa vuoden 2017 ensimmäisenä viikonloppuna 6.–8.1.2017. Tapahtuma toimii erinomaisena näyteikkunana MM-kisoille edellä mainituissa lajeissa.

Kisojen aikana Lahdessa tulee riittämään vilskettä, sillä yhdistetyn maailmancupin kahdessa henkilökohtaisessa kisassa kilpailee reilut 60 urheilijaa. Skandinavia Cupissa hiihdetään sprintti vapaalla hiihtotavalla, 10 ja 15 km perinteisellä sekä skiathlon. Osallistujamäärä saattaa nousta jopa 400 urheilijaan.

"Tiivis viikonloppu tulee, hyvä kenraaliharjoitus MM-kisoja ajatellen. Tekijöinä on hyvin pitkälle sama porukka kuin MM-kisoissa", kilpailupäällikkö Tami Kiuru kertoo viitaten kisajärjestelyihin.

Kisajärjestäjien lisäksi testiin pääsevät myös ladut.

"Samat reitit hiihdetään kuin MM-kisoissa. Saamme joukkueilta vielä viime hetken palautteen ja pystymme sen perusteella vielä tekemään hienosäätöjä ", jatkaa Kiuru.

Mannisen paluu maailmancupiin Lahdessa?
Tarjonta tulee myös suomalaisfanien näkökulmasta olemaan erittäin kovaa, kun yhdistetyn maajoukkue pääsee kotimaisemiin ja mukana on mahdollisesti paluun tekevä Hannu Manninen.

"On hyvin todennäköistä, että Hannu pääsee mukaan, sillä meillä on Lahden kisoihin yhteensä seitsemän paikkaa. Hannu on tulevana lauantaina mukana tarkkailukilpailussa Vuokatissa, missä paikalla ovat muut maajoukkueurheilijat Lillehammerin maailmancupissa kilpailevia lukuun ottamatta. Jos Hannu pärjää hyvin, hänellä on mahdollisuus saada paikka Lahden maailmancupiin", yhdistetyn päävalmentaja Petter Kukkonen valottaa.

Lahden maailmancup ja sitä edeltävä leiri tulevat mukailemaan yhdistetyn maajoukkueen MM-kisojen aikaisia toimintaperiaatteita.

"Tammikuun 2. päivä aloitetaan leiri Lahdessa, pidetään pieni valmistava jakso ennen maailmancupia. Harjoitus- ja automatkat tehdään Vierumäeltä Lahteen kuten MM-kisoissa. Tärkeä viikonloppu siis meille", Kukkonen kertoo.

Niskanen ja Jauhojärvi tähdittävät hiihtokisoja
Maastohiihdon puolella tulevia MM-kisalatuja testaavat näillä näkymin suomalaisista muun muassa Sotšin olympiavoittajat Iivo Niskanen ja Sami Jauhojärvi. Ennakko-odotusten mukaan Lahdessa tullaan näkemään myös kansainvälisesti kovia menijöitä, jotka ottavat tuntumaa arvokisalatuihin.

Mukana on myös maajoukkueen haastajaryhmän urheilijoita, joille Skandinavia Cup on erinomainen näytönpaikka.

"Se on ponnahduslauta maailmancupiin. On myös tärkeää huollolle, että he pääsevät kisatilanteessa mukaan", maastohiihdon päävalmentaja Reijo Jylhä toteaa.

Yleisölle edullinen sisäänpääsy, MM-lipulla ilmaiseksi
Loppiaisviikonlopun kisojen päiväliput maksavat aikuisilta 10 euroa ja 7-16 lapsilta 5 euroa. Perhelippu (kaksi aikuista ja kaksi lasta) maksaa 20 euroa, alle 7-vuotiaat pääsevät kisakatsomoon ilmaiseksi. MM-kisalippujen haltijat pääsevät myös kisoihin ilmaiseksi koko viikonlopun ajan, MM-lippu tulee näyttää kisa-alueen portilla.

Kisojen aikataulu tätä napsauttamalla

Lisätietoja:
Kilpailupäällikkö Tami Kiuru - 050 331 7279

Kuvassa olevat maastohiihtäjä Iivo Niskanen, yhdistetyn urheilija Eero Hirvonen ja yhdistetyn päävalmentaja Petter Kukkonen nähtäneen Lahti Ski Gameseissa.