Uutisen päiväys

18.8.2006← Takaisin

Yhdistetyn A-maajoukkue Ramsauhun

Sveitsin Kanderstegista alkavalla yhdistetyn FIS Kesä Grand Prix -kiertueella ei suomalaisedustusta nähdä. Kilpailemisen sijasta A-maajoukkue suuntaa kohti Itävallan Ramsau am Dachsteina.

Yhdistetyn maajoukkue on leirillä Ramsaussa 21.-29.8.2006.

- Ramsaun jäätikölle on satanut uutta lunta ja sääennusteet lupaavat mukavia hiihtosäitä, tietää yhdistetyn päävalmentaja Jouko Karjalainen ja kertoo kesäkiertueen jäävän väliin lähinnä siksi, että niissä hiihto-osuus kilpaillaan rullaluistimilla.

- Meidän urheilijamme eivät harrasta rullaluistelua, joten mukaan lähtemisessä on liikaa riskejä. Lisäksi niitä kilpailuja voi hyvin verrata pyöräilykisoihin, joissa miehet eivät saa eroa toisistaan ja peesaamisesta saa suuren edun. Mikäli kisat käytäisiin rullasuksilla, mekin varmaan olisimme mukana. Nyt me katsomme hyödyllisemmäksi harjoitella hiihtämistä oikealla lumella, Karjalainen kertoo.

Ramsaun jälkeen yhdistetyn A-maajoukkue kilpailee kotimaassa kesäiset SM-kisat Kuopiossa 16.-17. syyskuuta.  Syys-lokakuun vaihteessa on jälleen vuorossa jäätikköleiri 23.9.-5.10. Ranskassa Courchevelissa ja Tignesissä.

- Pidämme jäätikköleirit vähän totuttua aikaisemmin. Näin varmistamme, että kauden alussa kaikki ovat kunnolla palautuneet korkeanpaikanharjoittelusta. Lisäksi uskomme, että kotimaassa päästään hyvissä ajoin hiihtämään. Monella paikkakunnalla - ainakin Rovaniemellä, Lahdessa, Vuokatissa ja Joensuussa - on lunta varastoituna ja suunnitelmissa on saada hiihtopaikat kuntoon jo lokakuussa.

Päävalmentaja Karjalaisen mukaan yhdistetyn maajoukkueen kesän valmentautuminen on sujunut tähän asti lähes suunnitelmien mukaisesti. Kesäleirejä on pidetty kolme.

- Hyppäämään emme ole päässeet niin paljon kuin olisimme halunneet. Koko kesän, alkukesällä varsinkin, tuulet ovat olleet niin kovat, että se on häirinnyt mäkiharjoittelua. Kyllä tässä kuitenkin vielä ehditään, Karjalainen lupaa.