Uutisen päiväys

17.1.2014← Takaisin

Yhdistetty: Nuorten Lidl-cupissa otetaan käyttöön uusi suksiyhteistyö

  Tämän talven Lidl-cupin kisoissa aloitetaan uusi suksiyhteistyö. Lidl-cupin osallistujille kisajärjestäjä tulee tarjoamaan mahdollisuuden vuokrata tasapuoliset sukset sekä voitelun kilpailun hiihto-osuudelle.

  Harri Kirvesniemen Yoko-suksimerkki on valmistanut tälle kaudelle 30 suksiparia, jotka Forte Sportin Aki Tuovinen on edelleen ostanut ja samalla sponsoroinut Lidl-cupin kisojen käyttöön. Suksipakka kulkee kisapaikkakunnalta toiselle, jossa kisajärjestäjä huoltaa sukset, Optiwaxin tarjoamin kisavoitein, kuntoon aina seuraaviin kisoihin. Ennen kisan hiihto-osuutta tapahtuu suksien arvonta ja jako urheilijoille. Järjestäjä sopii myös suksipakan kuljetuksen seuraavalle paikkakunnalle.

  Uuden käytännön pääkohderyhmänä on 12-vuotiaiden sarja sekä samassa yhteydessä mahdollisesti kilpailtavat nuoremmat sarjat. Jokaisessa Lidl-cupin kisassa urheilija voi halutessaan käyttää myös omaa kalustoaan hiihto-osuudella.

  Forte Sportin Aki Tuovinen näkee uuden yhteistyökokeilun hyvänä mahdollisuutena nuorille urheilijoille.

  "Itse lähdin hankkeeseen mukaan rakkaudesta hiihtoon. Taloudellisestihan tässä ei oikeastaan ole järkeä, että 30 paria suksia on pois myynnistä kiertämässä kisoja seurojen mukana. Kenties tällä saadaan entistä enemmän harrastajia yhdistetyn pariin ja pystytään vähentämään lopettavien urheilijoiden riskiä, sillä innostushan laskee, jos välineet eivät toimi. Toivottavasti tämä madaltaa kynnystä kokeilla lajia."

  Idean toimeenpannut yhdistetyn päävalmentaja Petter Kukkonen toivoo, että suksiyhteistyö vaikuttaa lajin kehitykseen positiivisesti.

  "Kynnys osallistua yhdistetyn kisoihin laskee; ei välttämättä tarvitse olla omia suksia ja voiteita. Suksiyhteistyön kautta nuori urheilija pääsee kiinni hyvään kalustoon ja luistavaan sukseen oman ilmoittautumisen kautta. Toivon mukaan siinä moni vanhempi säästää rahaa ja ottaa asian positiivisesti ja uskaltaa käyttää tarjottavia välineitä", Kukkonen miettii.

  "10-12 vuotiaana ei vielä tarvitse hifistellä kilpakaluston kanssa, sitä ehtii tehdä vanhempanakin. Toivottavasti tämä antaa signaalin, että kaikki voisivat kilpailla tasapuolisilla varusteilla ja laittaa säästetyn rahan olennaiseen, esimerkiksi kotipaikkakunnan olosuhteiden kehittämiseen tai muuhun harjotteluun. Mielenkiinnolla haluan nähdä, lähteekö idea lentoon kauden aikana vai miten käy", jatkaa Kukkonen.

  Ensimmäistä kertaa Lidl-cupin kisoissa suksiyhteistyö otetaan käyttöön tulevana viikonloppuna Vuokatissa.