Uutisen päiväys

11.2.2007← Takaisin

Willingenin joukkuekisa Itävallan juhlaa

Itävalta oli odotetusti ykkönen sunnuntaisessa maailmancupin joukkuekilpailussa. Ainoastaan Norja pysyi itävaltalaisten vauhdissa ja Mika Kojonkosken valmennettavat tarjosivatkin tiukan vastuksen. Saksa oli kilpailun kolmas. Suomi oli mukana B-maajoukkueellaan ja jäi kilpailun viimeiseksi.

Viimeinen maailmancupin osakilpailu ennen Sapporon maailmanmestaruuskilpailuja oli joukkuekilpailu Saksan Willingenissä. Itävalta korjasi potin joukkueella Wolfgang Loitzl, Andres Kofler, Arthur Pauli ja Gregor Schlierenzauer. Voittajajoukkue keräsi yhteensä 998,4 pistettä.
Norja sijoittui toiseksi häviten Itävallalle 7,9 pistettä. Norjan joukkueessa kilpailivat Tom Hilde, Anders Bardal, Anders Jacobsen ja Roar Ljökelsöy. Kilpailun komeimmasta yksittäisestä hypystä vastasi maailmancupin johtaja Anders Jacobsen. Mies ponkaisi toisella hypyllään 147 metriä. Kolmanneksi kilpailussa tuli Saksa yhteispistein 931,8.

Suomi oli mukana B-maajoukkueella ja tulos jäi todella vaatimattomaksi. Kilpailuun osallistui kahdeksan maata. Suomi jätettiin tylysti tämän listan viimeiseksi. Suomen joukkueessa hyppsivät Lauri Hakola, Risto Jussilainen, Kalle Keituri ja Jussi Hautamäki. Suomi keräsi pisteitä vaivaiset 684,7 pistettä. Kilpailun seitsemänneksi sijoittunut Venäjä voitti Suomea 49,6 pistettä vaikka venäläisten ankkuri Dmitry Vassiliev ei suorittanut viimeistä hyppyään.

Maailmancupin maiden välisessä kokonaistilanteessa sunnuntaina neljänneksi sijoittunut Sveitsi ohitti Suomen ja on nyt kolmantena. Sveitsi on kerännyt 1750 pistettä ja Suomella koossa on 1602 pistettä. Ykkösenä keikkuu Itävalta 3599 pisteellään. Norjalaishyppääjät ovat kasannet 2413 pistettä.

 

Tulokset kokonaisuudessaan www.fis-ski.com

 

SportSignal

Tuomo Keskiväli