Uutisen päiväys

25.10.2005← Takaisin

VuokattiCampus on ainutlaatuinen koulutuskeskittymä

    VuokattiCampus on ainutlaatuinen ja kansainvälinen liikunta-alan koulutuskeskittymä, jossa on mahdollisuus suorittaa opintoja peruskoulutuksesta aina tohtoriksi saakka.

    Koulutuspolkua voi edetä esimerkiksi kansainvälisestä IB-ylioppilastutkinnosta liikunta-alan ammattitutkinnon kautta korkea-asteen liikunnanohjaajakoulutukseen ja tekniikan taustaopinnoilla maisteriksi ja jopa tohtoriksi saakka.

    VuokattiCampus kokoaa yhteen alueen liikunta-alan koulutusta tarjoavien voimavarat. Se on Kainuun kolmas kampusalue, jonka ydin sijaitsee luonnon helmassa Vuokatin vaarojen juurella. VuokattiCampus on myös yhteinen markkinointikanava, jonka avulla osaavia ja energisiä nuoria houkutellaan jäämään tai tulemaan opiskelijoiksi Kainuuseen. Esimerkkimä toimijoiden yhteistyöstä ovat tuota pikaa avattavat www-sivut osoitteessa www.vuokatticampus.fi.

    Sotkamon lukiossavoi lukea ylioopilaaksi liikuntapainotteisella ja kansaivälisellä IB-linjalla.  Ammatillista koulutusta tarjoavat Kajaanin ammattikorkeakoulun liikunnanohjaajakoulutus sekä Vuokatin urheiluopisto, jonka koulutuspaletista löytyy useita vaihtoehtoja liikunnan ammattitutkinnosta kiinnostuneille. Liikunta-alan parissa voi jatkaa maisteritasolla opiskelemalla liikunta- ja terveyskasvatusta Kajaanin yliopistokeskuksessa tai liikuntateknologiaa Jyväskylän yliopiston yksikössä Vuokatissa, jossa on tänä syksynä käynnistynyt myös liikuntabiologian tohtorikoulutus. Snowpolis kokoaa nämä eri tahot yhteen toimien VuokattiCampus –koulutuskeskittymän koordinoijana ja yhteistyön ylläpitäjänä.