Uutisen päiväys

23.9.2005← Takaisin

Vuokatin ensilumen sesonki tarjoaa näyttävän avauksen ja uutuuksia

Ensilumen sesonki avataan Vuokatissa tänä vuonna 1. lokakuuta entistäkin näyttävämmin.

Viikonlopun tapahtumatarjonnasta löytyy talvitriathlonin avoin SM-kilpailu ja Katinkullan legendaarinen Back to the Sixties-musiikkitapahtuma.

Hiihtoputken yhteyteen avattava ensilumenlatu on tänä vuonna myös aiempaa pidempi, sillä jo ensimmäisessä vaiheessa käytössä on kaikkiaan 4,5 kilometrin lenkki. Ulkolatua matkasta on kaksi kilometriä. Lumitakeena on viimetalvena tykkilumesta tehty lumikasa, jota levitetään syyskuun viimeisinä päivinä ampumaradan maastoon.

Ensilumen latu on auki arkisin 8-20 ja viikonloppuisin 9-19. Avausviikonlopun talvitriathlonkilpailuista johtuen latu on 1. lokakuuta auki 16-19 ja 2. lokakuuta 13-19. Lippujen hinnat tänä vuonna ovat 14 euroa aikuisilta ja 3,5 euroa alle 12-vuotiailta lapsilta. Avajaispäivänä hiihtämään pääsee puoleen hintaan.

Ensilumille Vuokattiin kannattaa tulla, vaikka ei olisi välineitä eikä edes asiaankuuluvaa vaatetusta. Rossignol varustaa hiihtäjän Hiihtoputkella erittäin edullisesti.

- Hiihtovälineet ja vaatteet saa vuokrahintaan 20 euroa/kerta. Pelkkien hiihtovälineiden vuokraaminen maksaa 10 euroa/kerta, Pelkonen sanoo.

Muita suksimerkkejä saa testattavaksi hiihtoputkelta Intersport Piipposen liikkeestä.

Hiihtopaketti ensilumen uutuustuote

Ensilumen sesongin uutuustuote on kolmen päivän hiihdonopetuspaketti Vuokatin alueen matkailijoille ja paikkakuntalaisille. Toiminta alkaa 3. lokakuuta ja sitä jatketaan 3. joulukuuta asti.

- Paketteja on sekä maanantaista keskiviikkoon että torstaista lauantaihin. 1,5 tunnin hiihdonopetusta on kerran päivässä lounasaikaan, jolloin ladulla on vähiten muuta käyttöä (kilpahiihtäjiä), Pelkonen kertoo.

Tarkoitus on muodostaa kymmenen hengen ryhmiä, jotka kasataan ilmoittautumisjärjestyksessä. Opetus on laadukasta, sillä opetuksesta vastaavat Urheiluopiston opettajat. Paketti on kuitenkin erittäin edullinen.

- Normaalisti hiihdonopetusta annetaan yksityisasiakkaalle 40 euroa/tunti. Tässä paketissa asiakas saa kolme "klinikkaa" ja latumaksut 50 eurolla, Pelkonen vertaa.

Voiteluvinkkejä, vesijumppaa ja muuta hiihtoa tukevaa oheisohjelmaa opetuksen lisäksi kaipaaville on räätälöity toinen paketti, jossa hinta on 70 euroa/kolme päivää.