Uutisen päiväys

13.12.2006← Takaisin

Virpi Kuituselle uran kuudes maailmancupin voitto

Virpi Kuitunen otti uransa kuudennen voiton maastohiihdon maailmancupissa, kun hän otti tyylikkään ylivoimaisen ykkössijan perinteisen hiihtotavan kympillä Italian Cognessa.

Kauden toisen ja myös toisen peräkkäisen voittonsa ottanut Kuitunen oli suosikkimatkallaan ylivoimainen, sillä toiseksi sijoittunut Slovenian Petra Majdic jäi 32,1 sekuntia.

Suomalaisjuhlat täydensivät kolmanneksi sijoittunut Aino-Kaisa Saarinen (50,2 sekuntia Kuitusesta) ja kahdeksanneksi sijoittunut Riitta-Liisa Roponen (1.18,8 Kuitusesta).

Voitto nosti Kuitusen myös maailmancupin johtoon. Keskiviikkona Kuitunen hallitsi kilpailua alusta lähtien ja kellotti kaikilla väliaikapisteillä pohja-ajat. Voittotaistoa hän kävi läpi kilpailun Majdicin kanssa ja käänsi sen lopulta selvästi edukseen.

”Olen älyttömän yllättynyt! Hiihto oli kahden päivän mahataudin jälkeen yllättävänkin helppoa. Tänään oli jo voitto, että pääsin lähtöviivalle. Lähdin mahdollisemman varovasti, kun en yhtään tiennyt, riittääkö energiat”, Kuitunen tuumi hämmästyneenä.

Saariselle palkintopallisija oli uran neljäs cupin henkilökohtaisessa kilpailussa ja uran toinen normaalimatkalla. Saarisen aiemmat palkintopallisijat ovat järjestyksessään Oslosta (30 km perinteisellä 8/3/2003), ja Göteborgista (sprintti, 16/3/2005) ja Düsseldorfista (sprintti, 22/10/2005).

”Tällaista hiihtoa olen odottanut, tämä oli hyvä joululahja. Hiihto oli tosi hyvä, alusta asti rentoa, helppoa, mukavaa, kivaa. Lähdin rohkeasti ja ajattelin, että jaksanko loppuun. Hyvin jaksoin, jaksoin puristaa, eikä tullut katkeamista missään vaiheessa”, Saarinen iloitsi.

Vapaan hiihtotavan vahvalle taitajalle Roposelle kahdeksas sija on uran paras maailmancupissa perinteisellä hiihtotavalla.

”Otin ensimmäisen kiekan (2,5 km) tosi rauhallisesti, se meni tuntuman hakuun, kun en muista milloin olen korkealla hiihtänyt (kilpaa) ja en tiennyt, miten kroppa reagoi. Sen jälkeen hiihto oli koko ajan helppoa”, Roponen iloitsi.

Muista suomalaista Pirjo Manninen oli 26:s (-2.03,3) ja Mona-Liisa Malvalehto 48:s (-2.46,9).

”Olen tyytyväinen, kun pääsin pisteille. Se oli ihan tasainen suoritus ja vauhdin jako onnistui hyvin”, Manninen totesi tyytyväisenä.

”Hiihto oli sellaista tasaista puurtamista, ei ollut iskua. Olotila oli kyllä ihan ok, hiihto tuntui tasaiselta. Olen hiihtänyt korkealla kilpaa viimeksi kolme vuotta sitten”, Malvalehto tuumi.

Tulokset ja cup-tilanteet: http://www.fis-ski.com/