Uutisen päiväys

25.11.2006← Takaisin

Virpi Kuitunen ilahdutti kotiyleisöä Rukalla

Virpi Kuitunen rynnisti kotiyleisön riemuksi toiseksi maastohiihdon maailmancupin sprintissä Rukan Nordic Openingissa lauantaina. Miesten sprintissä paras suomalainen oli 18:nneksi sijoittunut Matias Strandvall.

Kuitunen hävisi 1,2 kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailussa vain Slovenian Petra Majdicille. Norjan Marit Björgen oli kolmas. Kuitunen oli aika-ajon selvästi vahvin ja eteni myös puolivälieristä sekä välieristä jatkoon ykkösenä.

”Kaksi ekaa hiihtoa, aika-ajo ja ensimmäinen erä, olivat tosi hyviä. Tietysti halusin voittaa, mutta Petra oli vaan parempi”, Kuitunen tuumi.

Yhdeksännentoista kerran maailmancupissa palkintopallille yltänyt Kuitunen ei ollut ainoa finaalivaiheeseen yltänyt suomalainen, sillä Mona-Liisa Malvalehto sijoittui toisena A-finaalissa hiihtäneenä suomalaisena viidenneksi ja Aino-Kaisa Saarinen oli kahdeksas.

”Harvoin olen tuollaista sprinttirataa hiihtänyt, se alkoi kyllä jo painaa jäsenissä”, uransa toiseksi parhaan maailmancupin sijoituksen hiihtänyt Malvalehto huokasi.

”Hiihto parani loppua kohden”, Saarinen tuumi.

Norja jyräsi miesten sprintissä

Miesten kilpailussa norjalaiset ottivat Jens Arne Svartedalin johdolla viisi ensimmäistä sijaa. Strandvall hiihti toisen kerran urallaan maailmancupin pisteille. Aika-ajossa 14:nneksi yltänyt vaasalainen myönsi puolivälierän jälkeen, etteivät paukut enää riittäneet.
”En tiedä, mitä siinä tuli. Just ennen lähtöä oli vahva fiilis, mutta sitten ei mitään”, Strandvall ihmetteli.

Aika-ajossa kuudenneksi sijoittunut Lauri Pyykönen oli 21:s ja harmitteli, etteivät jalat toimineet puolivälierässä.
”En saanut sitä vireyttä, mitä aika-ajossa oli. Saariselkään (sprinttikatsastus kaksi viikkoa sitten) verrattuna tämä oli kuitenkin iso hyppy, siellä jäin jo aika-ajossa pojista”, Pyykönen tuumi paranevasta vireestä.

Lassila ja Jauhojärvi kolaroivat

Miesten kilpailussa suomalaisittain harmittavin episodi sattui puolivälierässä, jossa sprinttihiihdon dramatiikkaan törmäsivät Kalle Lassila (loppusijoitus 26:s) ja Sami Jauhojärvi (22:s). Vahvasti jatkopaikkoja kohti hiihtäneet Lassila ja Jauhojärvi kolaroivat loppusuoralle tuovassa mutkassa, mikä vei haaveet jatkopaikasta kummaltakin.

”Tulin ulkokautta ja katsoin, että Kalle oli niin paljon jäljessä, että ehdin mennä ohi. Siinä oli kuitenkin 15 senttiä liian vähän tilaa”, Jauhojärvi kertasi harmittavaa tapahtumaa.

”Siinä oli lähellä sijoitus 12 joukkoon, mutta säästyipähän kaikki paukut huomiselle – huomenna on taatusti entistä latautuneempi mies 15 kilometrillä”, Jauhojärvi letkautti jo hymynsä löytäneenä.

Sunnuntaina Rukalla on ohjelmassa naisten kymppi ja miesten 15 kilometriä perinteisellä hiihtotavalla.

Lisätietoja Rukan kisoista: www.nordicopening.com