Uutisen päiväys

12.2.2006← Takaisin

Viron Smigun takaa-ajon voittajaksi

Olympia-Torinon hiihdon avausmatkalla takaa-ajossa Viron Kristina Smigun kiristi voittajaksi ennen Tshekin Katarina Neumannovaa ja Venäjän Jevgenia Medvejevaa. Riitta-Liisa Lassila oli 13:s.

Olympiakisoihin määrätietoisesti keskittynyt Smigun oli Neumannovan kanssa kärjessä ja kärjen tuntumassa koko ajan niin ensimmäisellä perinteisellä hiihdetyllä 7,5 kilometrin lenkillä kuin vapaalla hiihdetyllä saman pituisella matkalla. Muihin kärjessä hiihtäneisiin parivaljakko kiristi eron pari kilometriä ennen maalia olleessa pitkässä, rankassa nousussa. Keskinäinen välienselvittely tapahtui pitkällä ylämäkeen nousevalla loppusuoralla. Lopussa Smigun otti voiton selvästi ennen tshekkiä.

Suomen Riitta-Liisa Lassila ei aivan yltänyt tavoitteeseensa, kymmenen parhaan joukkoon. Perinteisen osuudelta hän tuli puolen minuutin erolla kärkeen ja vaihtoi suksensa nopeimmin kaikista. Yllättäen lisää aikaeroa tuli vielä vapaalla osuudella. Lassila oli maalissa 1.17,4 kärjen takana.

Suomen muut edustajat Elina Hietamäki ja Kirsi Välimaa tulivat maaliin perä-perää sijoilla 33 ja 34. Hietamäen ero voittajaan oli 3.31,8 ja Välimaan 3.36,9.