Uutisen päiväys

24.9.2010← Takaisin

Valintakilpailut tulevan kauden maastohiihdon arvokilpailuihin ja maailmancupeihin

  Tulevan kauden katsastus- ja tarkkailukilpailut on hyväksytty SMH ry:n hallituksessa. Valintasysteemi ja -kilpailut menevät tutuksi tulleen kaavan mukaan ja ensimmäisen kerran urheilijoita katsastetaan Oloksen tykkikisoissa 12. – 14.11.2010.

  Aikuisten osalta Rukan maailmancupin ohjelmassa on Mini Tour, kolmen osakilpailun tapahtuma. Kiintiöiden osalta tämä aiheuttaa muutosta ja Suomen kohdalla tarkoittaa, että maajoukkuekiintiö on naisissa seitsemän (7) ja miehissä kahdeksan (8) sekä kansallinen ryhmä viisi (5) hiihtäjää. Katsastukset aloitetaan Oloksella vapaan sprintillä 12.11.2010.

   

  - Tulevan talven päätapahtumassa, Holmenkollenin MM-kilpailuissa, sprintti hiihdetään vapaalla. Vapaan sprinteistä meillä on hyvin vähän infoa ja Olos tulee olemaan tällä kaudella ainoa kilpailu, jossa kaikilla on mahdollisuus yhtä aikaa näyttää vauhtiaan , Dalen toteaa.

   

  Valintakilpailuina on sekä tarkkailuja että katsastuksia, joista katsastukset ovat painoarvoltaan tärkeämpiä. Nuorten kohdalla valintakilpailut alkavat tarkkailukilpailuilla Kuhmossa ja Vuokatissa ennen joulua, kyseiset kilpailut toimivat varakatsastuksina, mikäli varsinaisia katsastuksia joudutaan perumaan.

   

  Linkkien takaa löytyy lisää tietoa:

  MM- ja MC-katsastukset ja tarkkailut

  Nuorten katsastukset ja tarkkailut

  Nuorten cupit kaudella 2010 - 2011

  SM-kiintiöt vuonna 2011