Uutisen päiväys

27.2.2006← Takaisin

Vain Kattilakoski huipuista poissa Tampereen SM-hiihdoista

    Teemu Kattilakoskea lukuunottamatta kaikki Suomea Torinon olympiakisoissa edustaneet maastohiihtäjät ovat ilmoittautuneet Tampereella 1. - 3. maaliskuuta hiihdettäviin Suomen mestaruuskilpailuihin.

    Tampereella piti hiihtää kolmena päivänä jo tammikuun lopulla, mutta liian kireä pakkanen pakotti peruuttamaan silloin kaikki kuusi lajia. Nyt sitä vaaraa ei ole, vaan järjestävä seura Tampereen Pyrintö vakuuttaa, että Kaupin urheilupuistossa päästään kilpailemaan ihanneoloissa.

    Maanantaiaamuna Tampereella paukkui jälleen yli 20 asteen pakkanen, mutta kevätaurinko lämmittää ilmaa niin, jo puoliltapäivin lämpömittari näytti enää runsasta kymmentä astetta.

    Lämpötila on pysynyt Tampereella koko helmikuun pakkasen puolella, joten Kauppiin tehdyt radat on ollut helppo pitää ensiluokkaisessa kunnossa. Lumesta Tampereella ei ole ollut pulaa joulukuun puolivälin jälkeen.

    SM-kilpailujen pääsihteeri Jarmo Hakanen sanoo olevansa yllättynyt toisen yrityksen saamasta runsaasta osanotosta.

    - Emme uskaltaneet odottaa arki-iltapäivinä hiihdettäviin kilpailuihin aivan tällaista hiihtäjämäärää. Sunnuntaina Torinon viisikymppisellä urakoinut Kattilakoski ilmoitti hyvissä ajoin jäävänsä pois, eikä ikäviä yllätyksiä ole tähän asti tullut yhtään, Hakanen kertoi maanantaina.

    - Vaikka vanhan lämmittäminen tuntuu aina hieman siltä kuin söisi kylmää hernekeittoa, uskon säiden suosivan ja sekä hiihtäjien että katsojien nauttivan hiihtolomaviikon urheilujuhlasta, Hakanen arvioi.

    Kilpailut alkavat keskiviikkona 1.3. klo 15 miesten perinteisellä 15 kilometrillä, johon on ilmoittautunut 134 hiihtäjää. Naiset pääsevät 10 kilometrin perinteiselle matkalleen 75 osanottajan voimin kello 17.00.

    Torstaina 2.3. ovat vuorossa 1,1 kilometrin henkilökohtaiset sprinttimatkat vapaalla hiihtotavalla. Tiivis sprinttirupeama alkaa kello 15.00 naisten karsinnalla, ja finaalit hiihdetään kello 17.45 alkaen. Miessprinttereitä on ilmoittautunut 125 ja naisia 51.

    Perjantaina 3.3. hiihdetään samalla radalla parisprinttiviestit perinteisellä tavalla. Kello 12.00 karsinnoilla alkaviin viesteihin on ilmoittautunut miehiin 61 ja naisiin 16 joukkuetta.