Uutisen päiväys

18.10.2006← Takaisin

Urheiluseurojen paikallistukihakemuksia yhteensä 2070

    Opetusministeriön ja Nuoren Suomen lasten ja nuorten urheiluseuratoiminnan paikallistukea haki tänä vuonna 2070 hanketta.

    Seuroille jaetaan tukea 1 400 000 euroa ohjaajien ja valmentajien osaamisen kehittämiseen, nuorisotoiminnan laadun kehittämiseen, 6–12 -vuotiaiden monipuoliseen liikuntaan, nuorten harrastusmahdollisuuksien luomiseen ja merkittävästi paikkakunnan lasten ja nuorten liikuntaan edistäviin hankkeisiin. Paikallistuen saajat julkistetaan joulukuun alussa järjestettävissä maakunnallisissa tilaisuuksissa.

    Eniten tukea haettiin ohjaajien ja valmentajien osaamisen kehittämiseen

    Tänä vuonna paikallistukihakemuksia saapui määräaikaan 15.10.2006 mennessä yhteensä 2070. Tukirahaa jaetaan tänä vuonna miljoona euroa enemmän kuin viime vuonna, mikä selittää hakemusmäärän kasvun yli puolella viimevuotisesta. Lasten ja nuorten urheiluseuratoiminnan paikallistukea on jaettu vuosittain jo vuodesta 1999 lähtien. Tukirahat ovat peräisin veikkausvoittovaroista.

    Eniten tukea haettiin ohjaajien ja valmentajien osaamisen kehittämiseen (835 hakemusta), joka on tänä vuonna uusi tukimuoto. Kaikkien tukimuotojen hakemusmäärät nousivat viime vuodesta, mutta suurin lisäys viimevuotiseen tuli merkittävästi paikkakunnan lasten ja nuorten liikuntaa edistäviin hankkeisiin (350 hakemusta). Monipuolisten liikuntakerhojen kehittämiseen tuli 428 hakemusta, nuorten harrastusmahdollisuuksien luomiseen 348 hakemusta ja nuorisotoiminnan laadun kehittämiseen 119 hakemusta.

    – Hakemusten suuri määrä kertoo siitä, että seuroilla on tarvetta tukeen. Uusi tukimuoto ohjaajien ja valmentajien osaamisen kehittäminen osoittautui erittäin tarpeelliseksi, koska 40 prosenttia hakemuksista kohdistui juuri siihen, yhteyspäällikkö Eija Alaja Nuoresta Suomesta kertoo. 

    Paikallistukihakemukset edustavat 50 eri lajia ja eniten hakemuksia tuli jalkapallon, yleisurheilun, hiihdon, voimistelun ja suunnistuksen urheiluseuroista.

    Lasten ja nuorten liikunnan paikallistuen saajat julkistetaan joulukuun alussa järjestettävissä maakunnallisissa tiedotustilaisuuksissa. Tuen saajat julkaistaan lisäksi Nuoren Suomen nettisivuilla