Uutisen päiväys

26.10.2005← Takaisin

Urheiluseuratoiminnan paikallistukihakemuksia lähes 800

    Opetusministeriön ja Nuoren Suomen lasten ja nuorten urheiluseuratoiminnan paikallistukea haki tänä vuonna 788 hanketta.

    Tukea jaetaan 400 000 euroa nuorisotoiminnan laadun kehittämiseen, alle 13-vuotiaiden monipuoliseen liikuntaan, nuorten harrastusmahdollisuuksien luomiseen ja merkittävästi paikkakunnan lasten ja nuorten liikuntaan edistäviin hankkeisiin. Paikallistuen saajat julkistetaan joulukuun alussa järjestettävissä maakunnallisissa tilaisuuksissa.

    Paikallistukea jaetaan tänä vuonna seitsemättä kertaa

    Lasten ja nuorten urheiluseuratoiminnan paikallistukea on jaettu vuosittain jo vuodesta 1999 lähtien. Tänä vuonna paikallistukihakemuksia saapui määräaikaan 15.10.2005 mennessä yhteensä 788, mikä on 120 hakemusta enemmän kuin viime vuonna. Eniten tukea haettiin alle 13-vuotiaiden monipuoliseen liikuntaan. Nuorten harrasteurheilun hakemusten määrä kasvoi selvästi viime vuodesta. Lasten ja nuorten liikuntaa paikkakunnalla merkittävästi edistäviä tukihakemuksia tuli 162. Urheiluseuratoiminnan laadun kehittämiseen tuli 84 hakemusta. Laadun kehittämisessä seuran tavoitteena on saavuttaa nuorisourheilun laatumerkki Nuori Suomi -sinetti.

    ”Vapaaehtoinen seuratyö on arvokasta. Seurat liikuttavat yli 400 000 suomalaista lasta ja nuorta. Toiminnan kehittäminen ja uusien toimintamuotojen synnyttäminen vaativat rahaa. Nytkin tukea haettiin yhteensä runsaat 2 200 000 euroa. Koska paikallistukea on jaossa vain 400 000 euroa, jää suuri osa hyvistä hankkeista valitettavasti ilman tukea”, toteaa yhteyspäällikkö Eija Alaja Nuoresta Suomesta.

    Paikallistukihakemukset edustavat 50 eri lajia ja eniten hakemuksia tuli jalkapallon, yleisurheilun, voimistelun, koripallon, salibandyn ja hiihdon urheiluseuroista.

    Lasten ja nuorten liikunnan paikallistuen saajat julkistetaan joulukuun alussa järjestettävissä maakunnallisissa tiedotustilaisuuksissa. Tuen saajat julkaistaan lisäksi Nuoren Suomen www-sivuilla 14.12.2005.