Uutisen päiväys

25.5.2009← Takaisin

Urheilujärjestöt kehittämään nuorten omatoimista harjoittelua - Janne Marvaila on valittu kehittämishankkeen vetäjäksi

    Urheilujärjestöt haluavat tulevina vuosina innostaa nuoria urheilijoita harjoittelemaan ja liikkumaan myös omatoimisesti. Käynnistettävässä hankkeessa tullaan toteuttamaan toimenpiteitä nuorille urheilijoille, seuroille, valmentajille, sekä urheilevien lasten vanhemmille. Nuoren Suomen koordinoiman kehittämishankkeen vetäjäksi on valittu Janne Marvaila.

    Suomalaiset urheilua harrastavat tytöt ja pojat liikkuvat ja harjoittelevat keskimäärin liian vähän. Huippu-urheilijaksi tuleminen edellyttää vähintään 18 tunnin viikoittaista liikkumisen ja harjoittelun määrää kaikissa ikäluokissa. Viime vuonna julkaistun laajan selvityksen mukaan ainoastaan 15 prosenttia suomalaisista nuorista saavutti tuon määrän. Ohjattujen harjoitusten rinnalla nuorten urheilijoiden tulee harjoitella ja liikkua myös omatoimisesti. Se takaa helpommin riittävän määrän ja takaa myös harjoittelun monipuolisuuden niin fyysisesti kuin henkisestikin. Omatoiminen harjoittelu helpottaa myös kiireisiä aikatauluja ja säästää harrastuksista aiheutuvia kustannuksia. Omatoimiseen harjoittelun oppiminen on myös tärkeä taito kaikille urheilu-uran jälkeistä kuntoilua ajatellen.

    Nuori Suomi käynnistää omatoimista harjoittelua lisäävän -hankkeen, jonka vetäjäksi on valittu 44-vuotias liikuntatieteiden maisteri Janne Marvaila. Hän aloittaa työnsä elokuussa. Marvaila on aiemmin toiminut Suomen Hiihtoliitossa mäkihypyn ja yhdistetyn lajijohtajana sekä sitä ennen Suomen Golfliitossa valmennus- ja nuorisopäällikkönä. Marvailan koulutustaustaan kuulu myös ammattivalmentajan tutkinto.

    Nuori Suomi on uuden haasteen edessä.

    - Omatoimisen harjoittelun ja liikkumisen lisääminen on lasten ja nuorten urheilun keskeinen kehittämishaaste Suomessa seuraavina vuosina. Vahvalla huippu-urheilukokemuksellaan Marvaila tuo merkittävästi lisäosaamista tiimiimme, toteaa Nuoren Suomen pääsihteeri Teemu Japisson.

    Marvaila on innostunut uudesta haasteestaan.

    - Jo vuosien ajan olen ollut huolissani suomalaisten nuorten urheilijoiden harjoittelun määrästä tähdättäessä maailman valioiden joukkoon. Nyt minulla on erinomaiset mahdollisuudet olla rakentamassa sellaista mallia, jolla voimme mahdollistaa menestystä myös tulevina vuosina, Marvaila iloitsee.

    - Myös muiden nuorten kuin huippu-urheilijoiksi tähtäävien liikunnan määrästä on syytä olla huolissaan, Marvaila muistuttaa.

    Nuori Suomi ry on sitoutumaton järjestö, jonka tavoitteena on lisätä lasten ja nuorten elämäniloa ja hyvinvointia liikunnan avulla. Yhdistyksen jäseninä on 55 liikunta-alalla toimivaa valtakunnallista järjestöä. Nuoren Suomen pääyhteistyökumppanit ovat Kesko, OP-Pohjola-ryhmä ja Veikkaus. Lisätietoja www.nuorisuomi.fi