Uutisen päiväys

8.3.2009← Takaisin

Tuuliolosuhteet kiusasivat mäkimiehiä - Schlierenzauer liiteli voittoon Salpausselällä

Harri Olli parhaana suomalaisena neljäs Salpausselän mäkikilpailussa. Itävallan Gregor Schlierenzauer voitti ja Sveitsin Simon Ammann oli toinen. Venäjän Dimitri Vassilijev oli kolmas.

Muista suomalaisista Matti Hautamäki oli 17:s. Ville Larinto ja Kalle Keituri eivät päässeet toiselle kierrokselle.

Tuuliolosuhteiden vuoksi jury päätti siirtää kisat suurmäestä normaalimäkeen. Tuulet sekoittivat kilpailun kulkua myös normaalimäessä. Schlierenzauer johtaa Nordic Tournament kiertuetta, josta on jäljellä vielä kolme osakilpailua. Itävaltalainen voitti kiertueen viime vuonna.

Olli leiskautti sunnuntaina 95 ja 87,5 metriä. Olli johti ensimmäisen kierroksen jälkeen, mutta tipahti toisella kierroksella neljänneksi.

"Olosuhteet olivat mitä olivat, ei se auta kuin hypätä. Toinen hyppy oli huono, mutta ehkä olosuhteetkin olivat heikommat", Olli aprikoi.

Hautamäen hypyt kantoivat 90 ja 85,5 metriä.

"En pitänyt siitä, että kisat siirrettiin normaalimäkeen. Minkäs teet, kun päätös tuli. Kohtuun hyvää hyppäämistä, mutta parempaakin olisi saanut olla", Hautamäki kommentoi.

Larinto liiteli kotimäessä 84 metriä, joka ei riittänyt toiselle kierrokselle. Keiturin hyppy kantoi vain 74 metriä, eikä häntäkään nähty toisella kierroksella.

"Outo kisa, kun jouduttiin siirtymään normaalimäkeen. Olosuhteet olivat sielläkin hankalat. Mielestäni olisimme voineet ihan hyvin hypätä suurmäessäkin. Siinä mielessä ratkaisu oli oikea, kun ylipäätään vedettiin kisa läpi. Tuloksellisesti suomalaisten kohdalta kisa meni alakanttiin", valmentaja Pentti Kokkonen kertoi.

Mäkihypyn maailmancup jatkuu 9.-10.3. Kuopiossa.

Tulokset: www.fis-ski.com
Lisätietoja Salpausselän kisoista: http://www.lahtiskigames.com