Uutisen päiväys

8.3.2009← Takaisin

Tuomisto kolmas sprinttimatkalla

    Ilkka Tuomisto sijoittui sprinttimatkalla pystyhiihtäjien luokan kolmanneksi Vancouverin maailmancupin osakilpailussa.

    Jarmo Ollanketo päätti neljän päivän urakkansa sprintin neljänteen sijaan oppaan Marko Törmäsen kanssa näkövammaisten hiihtäjien luokassa. Maailmancupin kokonaistuloksissa Tuomisto johtaa toisena olevaa Japanin Yoshihiro Nittaa 20 pisteellä.

    - Tykkäsin radasta, koska se oli vaativa, eikä ollut pitkiä tasatyöntöpätkiä. Kolmanteen sijaan olen ihan tyytyväinen, vaikka päivä ei ollutkaan aivan paras, perushyvää hiihtoa. Nyt on katsastettu ensi vuoden paralympialadut ja todettava, että mielenkiintoiset kisat on tulossa. Ladut on hyvin hiihdettävät, mutta nousua löytyy riittävästi. Kelit tuovat varmasti oman mausteensa peliin, sillä reilun viikon kisareissulla on paistanut aurinko, satanut vettä sekä lunta, kiteytti Tuomisto.

    Jarmo Ollanketo hiihti Whistlerissä neljä matkaa, eikä jatka enää viimeisiin osakilpailuihin Vancouverin saarelle. Maailmancupin kokonaistuloksissa hän on yhdeksäntenä.
    - Neljä kisapäivää peräkkäin on kova putki. Sprintissä kulki hyvin, vaikka kisat jo painoivat ja kolmanteen sija jäi muutaman metrin päähän. Olen todella tyytyväinen kisaan ja suksi oli loistava. Tykkää kovista ja vaativista radoista, kaiken kaikkiaan antoisa kisareissu, analysoi Ollanketo.
    Rudolf Klemetti oli päätösmatkalla 11:s oppaansa Minttu Revon kanssa.

    Ilkka Tuomisto jatkaa taistelua maailmancupin kokonaisvoitosta Vancouverin saarelle, Mt. Washingtoniin. Torstaina 13. maaliskuuta vuorossa on kympin vapaa ja lauantaina 15. maaliskuuta 20 kilometrin vapaan kisa.

    TULOKSET
    7.3.2009
    Sprintti (v)


    Pystyhiihtäjien luokka
    1. LAIKOV Vyachcslav RUS
    2. KOLODZIEJ Jan POL
    3. TUOMISTO Ilkka FIN
    4. MIKHAYLOV Kirill RUS
    5. NITTA Yoshihiro JPN

    Näkövammaisten hiihtäjien luokka
    1. McKEEVER Brian CAN
    2. SAFRONOV Evgeniy RUS
    3. POLUKHIN Nikolay RUS
    4. OLLANKETO Jarmo FIN
    ………
    11. Klemetti Rudolf FIN
    Kaikki tulokset: http://www.ipcnordic-vancouver.com/