Uutisen päiväys

7.10.2016← Takaisin

Tuisku-maskotti houkuttelee lapsia eri lajien parissa lumille

Lumilajit Liikuttavat -hankkeen Tuisku-maskotti oli yleisön nähtävillä ensimmäistä kertaa tiistaina Helsingissä järjestetyssä Road to Lahti -show'ssa. Viime vuodelta hankkeen logoista ja muista materiaaleista tuttu Tuisku on Suomen maastohiihto-, mäkihyppy- ja yhdistetyn maajoukkueiden suuri fani.

"Tuiskun tavoitteena on tuoda tapahtumaan rentoa, leikkimielistä, iloista, innostavaa, jokaista huomioivaa, urheilullista ja osallistavaa meininkiä! Tärkeintä on, että jokaisella olisi hyvä fiilis ja päivästä tulisi mahdollisimman ikimuistoinen", Tuisku kuvailee itseään.

Tuleva talvi on Tuiskulle kiireistä aikaa. Hiihtoliiton seuratoiminnan kehittäjä Henna Sivenius kertoo, että hahmo nähdään monessa eri tapahtumassa niin nuorempien kuin vanhempienkin ihmisten iloksi.

"Tänä vuonna päätettiin herättää Tuisku henkiin, jotta hän voi ilostuttaa lapsia ja miksei vanhempiakin erilaisissa tapahtumissa. Tulevan talven aikana Tuisku nähdäänkin niin Lasten Lumipäivien tapahtumissa kuin Lahden MM-kisoissakin Suomen joukkueen maskottina."

Suomen joukkueiden laajan fanittamisen lisäksi Tuisku tykkää myös monesta eri lajista. Hän yrittää saada lapsia lumelle lajirajoihin katsomatta.

"Tavoitteenamme oli luoda Tuiskusta lapsia lumelle innostava hahmo, joka osaa myös näyttää suoritusesimerkkejä. Tuisku onkin hyvin liikunnallinen ja kokeilunhaluinen ja hän harrastaa mielellään kaikkia lajeja; ampumahiihtoa, maastohiihtoa, mäkihyppyä ja yhdistettyä", Sivenius alleviivaa.

Kaiken tämän työmäärän ja keikkailun lisäksi Lumilajit Liikuttavat -hankkeen maskotti tulee antamaan innostavia ohjeita ja vinkkejä, miten valmistautua tapahtumiin sekä mitä tapahtumissa tehdään. 

Tuiskun menoa kannattaa seurata erityisesti Lumilajit Liikuttavat -hankkeen sosiaalisen median kanavissa Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä.

Jutun kuva otettu Helsingin Road to Lahti -show'sta. (Jesse Väänänen)