Uutisen päiväys

27.11.2005← Takaisin

Tshekin Neumannova naisten vapaan voittajaksi Rukalla - suomalaiset eivät sijoittuneet

Rukan sunnuntain naisten vapaalla kympillä voiton vei Tshekin Katerina Neumannova ennen Venäjän Julija Tchepalovaa ja Viron Kristina Smigunia. Suomalaisia oli neljä mc-pisteillä.

Rukan Nordic Openingissa päästiin sunnuntaina hiihtämään pikku pakkasessa ja hienoissa hiihto-olosuhteissa, joissa naisista parhaiten viihtyi Tshekin Katerina Neumannova, joka lauantain perinteisessä hiihdossa oli viides. Tshekki johti kilpailua alusta lähtien. Myös kakkoseksi sijoittunut Venäjän Julija Tchepalova näytti vauhtinsa heti ensi kilometreistä. Kolmanneksi sijoittunut Smigun puolestaan tuttuun tapaansa kiristi loppua kohti. Ensimmäisissä väliajoissa hän oli vasta 16:s ja nousi kolmanneksi. Vastaavalla tavalla hän nousi myös perinteisen kilpailussa. Silloin vauhti riitti neljänteen sijaan.

Suomalaisittain vapaa 10 km sujui alavireisesti, vaikkeivät odotukset yhtä korkealla olleetkaan kuin perinteisellä. Parhaaseen sijoitukseen hiihti kansallisessa ryhmässä hiihtänyt Kati Venäläinen, joka oli 22:s. Yhden sijan hänelle hävisi tällä kaudella perinteisellä erinomaisesti menestynyt Virpi Kuitunen.

Kuitunen päivän hiihdolle asettanut suuria toiveita. Etukäteen hän toivoi parempaa sijoitusta kuin viime vuonna vastaavalla matkalla ja maailmancupin pisteitä. Pistepotti karttui kahdeksalla, kun viime vuonna pisteitä ei tullut ollenkaan. Ei ykköshiihtäjämme tuota sijaa tuuletellut ja totesi, että lihakset eivät vielä ole lainkaan kunnossa.
- En ollut eiliseen perinteiseenkään tyytyväinen. Tästä en tiennyt, mitä odottaa. Jos lihaksisto ei ole kunnossa, se korostuu vapaalla vielä enemmän kuin perinteisellä.
Kuusamon jälkeen Kuitusen suunnitelmissa on kilpailla ja leireillä Keski-Euroopassa Kanadan maailmancupin aikana.

Maailmancupin pisteille päässeistä suomalaisista pettynein oli Riitta-Liisa Lassila, joka oli 26:s.
- En ole vielä huolestunut mutta pettynyt olen kyllä, kommentoi Lassila, jolle vapaa on se parempi hiihtotapa.
Elina Heitamäki oli neljäs pisteitä ottanut suomalainen, 27:s.

Kauden aikaisemmissa kilpailuissa erinomaisesti hiihtänyt Aino-Kaisa Saarinen löytyy vasta sijalta 42.
- Ei se missään vaiheessa tuntunut kauhealta – maalissa vasta vähän kun näki sijoituksen. Takki oli tyhjä eilisestä. Huono hiihto tämä oli, mutta sitä ei kannata jäädä suremaan, vaikka maailmancupin pisteet olisivat olleet tarpeen, kun ne määräävät lähtöpaikan ja meiltä jää joulukuussa monta kisaa väliin, mietti Aino-Kaisa Saarinen.

Tulokset: http://www.fis-ski.com/

Lisää kisoista: http://www.nordicopening.com/