Uutisen päiväys

15.1.2010← Takaisin

Tour de Skin väliin jättäneet haastavat Tourilla menestyneet hiihtäjät Otepäässä

  Maastohiihdon maailmancup jatkuu Viron Otepäässä viikonloppuna. Lauantaina naiset hiihtävät 10 km ja miehet 15 km perinteisellä hiihtotavalla. Sunnuntaina on vuorossa sprinttimatkat perinteisellä hiihtotavalla.

  - Monella urheilijalla on viimeisiä mahdollisuuksia antaa kansainvälistä näyttöä ennen olympialaisia. Tämä tuo viikonloppuun lisäpanosta ja ladulla pidetään varmasti vauhtia, päävalmentaja Magnar Dalen totesi.

  Naisten puolella Dalen odottaa mielenkiinnolla Tour de Skin kärkihiihtäjien Justyna Kowalczykin, Petra Majdicin ja Aino-Kaisa Saarisen iskukykyä, kun vastassa ovat Tourin väliin jättäneet Norjan Marit Björgen, Ruotsin Charlotta Kalla ja Tourilta kesken kotimaahan harjoittelemaan palannut Virpi Kuitunen. Kuitunen on harjoitellut viime ajat tähtäimessään Otepään kilpailut.

  - Odotan mielenkiinnolla huomista 10 kilometrin kilpailua ja sunnuntain sprinttiä, Kuitunen sanoi.

  Olosuhteet Otepäässä ovat erinomaiset. Lunta on paljon ja viikonlopulle on luvassa -10 asteen pakkaskeliä.

  - Lumitilanne alueella on jopa niin hyvä, että hiihtäjät ovat päässeet käyttämään myös Tarton Ski maratonin latuja. Se on ollut hyvää vaihtelua kilpalatujen kiertämiseen, päävalmentaja Dalen sanoi.

  Otepään maailmancupin ohjelma ja suomalaiset lauantaina 16. tammikuuta:


  Klo 12.00 naiset 10 km P: Aino-Kaisa Saarinen, Virpi Kuitunen, Riitta-Liisa Roponen, Riikka Sarasoja ja Krista Lähteenmäki.

  Klo 14.15 miehet 15 km P: Ville Nousiainen, Lari Lehtonen, Tero Similä ja Jussi Simula.