Uutisen päiväys

8.1.2010← Takaisin

Tour de Skin ratkaisut edessä – Heikkinen ja Saarinen iskussa

Matti Heikkien ja Aino-Kaisa Saarinen valmistautuivat huolella Tour de Skin huipennukseen perjantain välipäivänä. Kymmenen päivän ja kahdeksan osakilpailun mittainen Tour de Ski –kiertue on kahta osakilpailua vaille valmis.

Lauantaina edessä ovat yhteislähtökilpailut ja sunnuntaina viimeiset ratkaisut voiton suhteen nähdään rajussa loppunousussa. Kokonaistilanteessa kuudentena oleva Heikkinen huokui tyytyväisyyttä Val di Fiemmen hiihtostadionilla hiihtoharjoituksen jälkeen.

- Olo on oikein hyvä ja tuntuu, että olen palautunut torstain kilpailusta. Nyt oli hyvä mahdollisuus vähän testailla välineitä ja tehdä tarvittavia säätöjä kalustoon. Yhteislähtökilpailussa aion tehdä tasapainoisen suorituksen. Jos loppunousuissa on varaa, niin sitten vielä lyödään vauhtia lisää, Heikkinen sanoi.

Oman leimansa yhteislähtökilpailuihin tuonee sää. Lauantaille on ennustettu vesisadetta ja se voi tehdä voitelusta joillekin haastavaa.

- Kisan edetessä pitää seurata miten kavereiden sukset joukossa pelaavat ja reagoida sitten tarpeen mukaan, Heikkinen totesi.

Naisten kokonaiskilpailun neljäntenä oleva Saarinen kokeili lenkillään pitopohjasuksia ja totesi ne toimiviksi ainakin silloisissa sääolosuhteissa.

- Ihan hyvältä pitopohjat tuntuivat, vaikka ei niissä seinäpito ollutkaan. Kaikki on kunnossa viikonlopun ratkaisuja varten, Saarinen sanoi Val di Fiemmen hiihtostadionilla.

www.tour-de-ski.com
www.fis-ski.com