Uutisen päiväys

27.11.2005← Takaisin

Tore Ruud Hofstad miesten vapaan hiihdon voittajaksi. Teemu Kattilakoski kärjen tuntumassa

Nordic Openingin miesten vapaan 15 km:n voittajaksi tuli yllätysnimi, Norjan Tore Ruud Hofstad. Toinen oli Ranskan Vincent Vittoz ja kolmas Saksan Tobias Angerer. Suomen Teemu Kattilakoski oli hienosti kahdeksas.

Teemu Kattilakoski starttasi numerolla 45, mikä merkitsi 88 hiihtäjän kilpailussa takaa-ajettavan asemaa. Hän lähti matkaan reippaasti ja väliajoissa suomalaisen nimi oli iloisesti kärjessä moneen otteeseen. Kattilakoski itse totesi maalissa lähteneensä ehkä liiankin reippaasti matkaan.
- Tämä oli ensimmäinen tosi tärkeä koitos ja lähdin matkaan sen mukaisesti. Lopussa tuli pieni puutuminen, ei pahasti kuitenkaan, hän arvioi ja uskoi, että muutama sija olisi ehkä ollut mahdollista parantaa, mikäli lähtöpaikka olisi ollut parempi.
- En tiennyt kunnolla takaa tulevien väliaikoja. Erot olivat pieniä, joten muutama kymmenys olisi varmasti ollut varaa parantaa. Kyllä minä odotinkin hyvää sijoitusta kun pari päivää on tuntunut tosi hyvältä. Nyt näyttää hyvältä, kun tietää etteivät kaverit kaukana liiku.
Kattilakosken jännityspaikat olivat maalissa, kun hän sai pitkään jännittää lopullista sijoitustaan, joka lopulta oli kahdeksas – miehen tähän paras maailmancupin sija. Tähän asti paras sijoitus oli 10:s sija vuodelta 2000.
Teemu Kattilakosken ero kärkeen oli 23 sekuntia ja se saa miehen myhäilemään tyytyväisenä.
- Ehkä voittajaa lukuun ottamatta kärjessä oli odotettuja nimiä. Itse olen valmis taistelemaan mitalista Torinossa, sanoo Kattilakoski, jonka päämatka tulee olemaan olympialainen 50 km vapaalla hiihtotavalla.

Kattilakosken lisäksi muut suomalaiset eivät maailmancupin pisteitä keränneet. Perinteisen hiihtotavan suomalaisnimi Sami Jauhojärvi oli 41:s.
- Onneksi hiihto sujuu edes perinteisellä. Nousujen päällä suksi kulki tasatyöntöä paremmin kuin vapaalla, tuumi Jauhojärvi maalissa.
Juha Lallukka oli 42:s ja pettynyt.
- Nyt on ollut törkeitä ylikunnon oireita korkean paikan leirin jälkeen. Kesällä on harjoiteltu todella paljon. On otettava riskejä, jos huipulle aikoo ja siinä voi pienikin virhe kostautua, Lallukka huolehti.
Päävalmentaja Reijo Jylhä kuitenkin antaisi nyt ajan kulua.
- Nyt mennään päivä kerrallaan. Aikaa on vielä, arveli Jylhä.

Tulokset: www.fis-ski.com
Lisää kilpailusta. www.nordicopening.com