Uutisen päiväys

3.10.2006← Takaisin

Tommi Vasankari Olympiakomitean ylilääkäriksi

Dosentti, LT Tommi Vasankari valittiin Olympiakomitean ylilääkäriksi, Aki Hintsan seuraajaksi.

Vasankari aloitti tehtävässä 1.10.2006. Ylilääkäri vastaa Olympiakomitean huippu-urheilijoiden terveydenhuolto-ohjelman kehittämisestä ja toteutuksesta, valvoo ja edistää eettisten periaatteiden ja antidopingsäännöstön vastuullista noudattamista, sekä toimii Olympiakisoissa ylilääkärinä. Vasankari toimii Olympiakomitean ylilääkärinä päätoimensa ohella. Päätyönään hän hoitaa vt:nä Turun yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan Terveysliikunnan professuuria Suomen Urheiluopistolla Vierumäellä ja Turussa.

”Vasankari on ollut mukana Suomen joukkueessa jo kolmissa Olympiakisoissa ja tuntee usean lajin urheilijat ja valmentajat entuudestaan, joten kisakuvio on hänelle tuttu. Hän on toiminut Olympiakomitean urheilulääketieteen asiantuntijaryhmän puheenjohtajana ja ollut tiiviisti mukana kehittämässä huippu-urheilijan terveydenhuolto-ohjelmaa, jonka rakentamisessa Aki Hintsa teki pioneerityötä 4,5 vuoden ajan. Lisäksi Vasankari on ollut aktiivisesti edistämässä antidopingtyötä, jota hän siis jatkossakin tekee, nyt Olympiakomitean ylilääkärin roolissa”, toteaa Olympiakomitean pääsihteeri Jouko Purontakanen valinnan perusteista.

”Huippu-urheilu on lähellä sydäntä ja otan mielelläni vastaan haasteen, jossa pääsen omalta osaltani edistämään päämäärätietoista ja eettisesti kestävää suomalaista huippu-urheilua. Paljon on tehty viime vuosina tällä saralla, mutta paljon on vielä myös tekemistä”, kertoo ylilääkäriksi valittu Tommi Vasankari tunnelmistaan valinnan varmistuttua.

”Yksi päätavoitteistani on tiivistää kootun omalääkäriverkoston yhteistyötä, jotta voimme mukana olevien lääkäreiden kanssa parhaalla mahdollisella tavalla auttaa urheilijoita harjoittelemaan mahdollisimman terveinä. Omalääkärit kokoontuvat seuraavan kerran koulutustilaisuuteen 9.-11.11. pidettävän Pohjoismaisen urheilulääkäriseminaarin yhteydessä Vierumäellä”, jatkaa Vasankari omalääkäriverkoston koordinointitehtävästään.

Huippu-urheilijoiden terveydenhuollon toteutuksessa ovat keskeisesti mukana Mehiläinen, joka resurssoi Olympiakomitean terveydenhuolto-ohjelmaa, ja vakuutusyhtiö Pohjola, josta Olympiakomitea ottaa huippu-urheilijoiden tarpeisiin muokatut sairauskuluvakuutukset kaikille tukiurheilijoilleen. Ylilääkärin tehtävässään Vasankari tulee olemaan tiiviisti yhteydessä molempien yritysten kanssa.