Uutisen päiväys

5.12.2007← Takaisin

Toinen voitto Leinolle suurpujottelussa

    Jukka Leino vei eiliseen tapaan voiton Eurooppa-cupin suurpujottelukilpailussa Norjan Geilossa.


    Kovassa kunnossa oleva Jukka Leino, 29, korjasi potin myös keskiviikon suurpujottelukisassa 0,34 sekunnin erolla toiseksi laskeneeseen itävaltalaiseen Christoph Nösigiin. Kolmanneksi suoriutui Ranskan Gauthier De Tessieres, joka pokkasi kolmannen palkinnon myös eilisessä kisassa.

     

    Leinon selkäkivut ovat hellittäneet ja kuntonsa puolesta hän on valmis haastamaan maailmancupin suurpujottelijat lauantaina Itävallan Bad Kleinkirchheimissa laskettavassa MC-suurpujottelussa.

     

    - Jukka on nyt 31:s maailman-rankingissa ja kyllä EC-voittajien vauhdit ovat riittäneet hyvin maailmancupissa korkeallekin, kommentoi valmentaja Sami Uotila tulevan viikonlopun odotuksia.

     

    Leinon suurpujottelu on kulkenut hyvin jo parin vuoden ajan, mutta loukkaantumiset ovat himmentäneet kisanäyttöjä.

     

    Muut Eurooppa-cupissa startanneet suomalaiset paransivat asemiaan tämän päivän kilpailussa eiliseen verrattuna. Leinoa kahdeksan vuotta nuorempi Tuukka Kaukoniemi oli 11:s ja Andreas Romar 23:s. Petteri Kantolan sijoitus jäi kolmenkymmenen huonommalle puolelle.

     

    Tulokset päivitetään kokonaisuudessaan FIS:n sivulle http://www.fis-ski.com/uk/604/1228.html?URL1=/uk/604/1228&event_id=24452&cal_suchsector=AL