Uutisen päiväys

22.2.2009← Takaisin

Todd Lodwickista MM-yhdistetyn kaksoisvoittaja

USA:n Todd Lodwick ei antanut yllättää itseään myöskään MM-kisojen toisessa yhdistetyn kilpailussa. Hopealle sijoittui Norjan Jan Schmid ja pronsslle USA:n Bill Demong. Anssi Koivurannan kohtalo oli jäädä jälleen neljänneksi.

Pienessä tihkusateessa käydyllä yhdistetyn 10 km:lla hiihti puolimatkaan asti yhdessä kolmikko Todd Lodwick, Jan Schmid ja Anssi Koivuranta. Noin kuuden kilometrin kohdalla Koivuranta joutui toteamaan ettei pysty pysymään kärkikaksikon vauhdissa kun suksetkin luistivat selvästi edellä meneviä huonommin. Koivurannan harmiksi takaa tuli Yhdysvaltain Bill Demong, joka oli lähtenyt matkaan 34 sekuntia Koivurannan perässä. Hän ohitti suomalaisen noin seitsemän kilometrin kohdalla. Anssi Koivurannan kohtalona oli jälleen neljäs sija.
- Etukäteen toivoin, että se olisi jotain muuta kuin neljäs, jos mitaleita ei tule, Koivuranta sanoi YLE:n haastattelussa. Hän harmitteli suksiansa, jotka silmin nähden luistivat huonommin kuin pahimmilla kilpailijoilla.

- Yhdistetyssä pitäisi olla kunnossa neljä eri asiaa, mäessä hyppääminen ja tuulirako ja hiihdossa mies ja sukset. Nyt ei onnea ollut. Hiihdossa yritin kyllä kaikkeni, mäen päällä tuntui että silmissä mustenee, Koivuranta sanoi ja harmitteli kun laskuissa ei pystynyt pysymään edellä menevien imussa kun sukset eivät toimineet. Sitä miten uudesta pettymyksestä selvitään tuleviin kilpailuihin, hän ei vielä osannut sanoa. Aikaa seuraavaan yhdistetyn kilpailuun, joukkueyhdistettyyn, on kolme päivää. Se kilpaillaan torstaina 26. helmikuuta. Viimeinen henkilökohtainen kilpailu käydään lauantaina 28. helmikuuta. Molemmissa mäkiosuus hypätään Liberecin suurmäessä.
- Suurmäessä ylämäki on samaan tapaan loiva kuin normaalimäessäkin. Lentorata on kuitenkin erilainen, paljon korkeampi, tiesi joukkueen kokenein jäsen Jaakko Tallus, joka on muutamaan otteeseen mäessä maailmancupissa kilpiallut.

Kisan toiseksi paras suomalainen oli Janne Ryynänen, joka jäi kärjestä 2.07,4 ja nosti sijoitustaan mäkiosuudesta kahdella ja oli 15:s. Hän olikin tyytyväinen hiihtämiseensä.
- Näyttää siltä että kunnon ajoitus on kohdallaan kun pystyin hiihdossa parantamaan. Nyt pitää vielä saada hyppy kulkemaan, hän totesi ja lähtee toiveikkaana seuraaviin kilpailuihin, joissa vihdoin päästään hyppäämään suuremmassa mäessä.

Jaakko Tallus puolestaan joutui hiihdossa antamaan periksi kolme sijaa mäkiosuudesta. Hän oli 18:s jäätyään 2.27,2 voittajasta.
- Aika tukkoista oli alusta asti. Ei varmaan ollut kaikkein paras suksikaan, mutta sen piikkiin tätä ei kannata pistää. Ei vaan kulkenut, Tallus totesi.

Jim Härtullin opintomatkan lopulliseksi sijoitukseksi tuli 51:s. Mäen jälkeen hän oli 44:s.
- Takkuista oli hiihtäminen. Kunto ei ole läheskään sitä mitä täällä tarvittaisiin, 18-vuotias ensikertalainen totesi.
- Sen olen oppinut, että paljon työtä vielä pitää tehdä.

Maanantaina yhdistetyn kilpailijoilla on ohjelmassa ensimmäiset harjoitukset Liberecin suurmäestä.
- Alastulorinteessä on vielä metri ylimääräistä lunta, mutta kilpailujen johtaja on luvannut, että se saadaan kuntoon, kertoi Suomen joukkueen johtaja Ilkka Tiilikainen.

Tulokset: www.fis-ski.com