Uutisen päiväys

10.1.2008← Takaisin

Tiivis alppiviikonloppu tulossa

    Naisten maailmancup jatkuu tekniikkalajeilla Slovenian Mariborissa. Miehet laskevat pujottelun lauantaina Wengenissä. Samaan aikaan täysillä pyörivät myös Eurooppa-cupit.

    Tulevana viikonloppuna alppihiihdon kilpailukiertueet pyörivät täysillä. Suomalaisittain niin naisten suurpujottelussa kuin pujottelussakin asetelmat ovat herkulliset Tanja Poutiaisen ollessa pujottelucupissa kolmantena ja suurpujottelucupissa neljäntenä. Molemmissa lajeissa cupin kakkospaikkaan on nelisenkymmentä pistettä.

    Mariborissa lasketaan lauantaina suurpujottelu- ja sunnuntaina pujotteluosakilpailu. Torstaina Poutiainen piti vielä lepopäivän ja testaa rinteen vasta perjantaina. Poutiaisen lisäksi muita laskijoita ei ole viikonlopun kilpailuun vielä nimetty. Naisten Eurooppa-cupjoukkueen valmentaja Pasi Martikaisen mukaan viikonlopun joukkue täydennetään Melchsee Fruttissa Sveitsissä laskettavien Eurooppa-cupin pujottelujen jälkeen perjantaina.

    Naisten kilpailu alkaa lauantaina 1. kierroksella klo 11.30. Toinen lasku lasketaan klo 14.45 alkaen. Sunnuntaina pujotteluun startataan klo 10.30 ja 13.15. Ajat ovat Suomen aikaa.

    Suorat televisiolähetykset 1. kierrokselta MTV3:lla ja MAXilla klo 11.15 alkaen. 2. kierroksen suoralähetys MTV3:lla klo 14.30.

    Lauantaina miesten pujottelussa laskevat Palander ja Leino

    Kalle Palanderia lukuun ottamatta Suomen miesalppihiihtäjät ovat testanneet vauhtiaan Eurooppa-cupin kilpailuissa kuluvalla viikolla. Tänään laskettiin super-G, jossa Marcus Sandell näytti lupaavia otteita huomista suurpujottelua silmällä pitäen.

    Huomiseen Hinterstoderin Eurooppa-cupin suurpujotteluun starttaavat Sandellin lisäksi, Jukka Leino, Jukka Rajala, Andreas Romar, Jouni Pellinen ja Petteri Kantola. Valmentaja Janne Haarala lupaili huomisen olevan suomalaisten päivä.

    Lauantaiseen maailmancupin kilpailuun osallistuu pujottelucupissa seitsemäntenä olevan Palanderin lisäksi Leino. Kilpailu alkaa lauantaina 12.1. klo 10.45 (Suomen aikaa) 1. kierroksella ja jatkuu klo 13.30 toisen kierroksen laskuilla. Kilpailusta nähdään kooste MTV3-kanavalla klo 15.45 alkaen.

    Muu joukkue Sandellin johdolla jatkaa Eurooppa-cupin osakilpailuissa Sveitsin Veyssonazissa sunnuntaina ja maanantaina. Haaralan mukaan Sandellin on nyt tärkeää keskittyä keräämään riittävästi FIS-pisteitä päästäkseen starttaamaan myös ensi kaudella cupeissa heti kuuman ryhmän takana.

    Kilpailuja voi seurata myös FIS:n Live-on-Linen kautta http://www.fis-ski.com/uk/liveonline/alpineskiing.html

    Naisten maailman- ja Eurooppa-cupin ohjelmaa
    10.–11.1. EC, Melchsee Frutt, SUI, 2 x pujottelu
    12.1. MC, Maribor, SLO, suurpujottelu
    13.1. MC, Maribor, SLO, pujottelu

    Miesten maailman- ja Eurooppa-cupin ohjelmaa
    11.1. EC, Hinterstoder, AUT, suurpujottelu
    12.1. MC, Wengen, SUI, pujottelu
    13.–14.1. EC, Veysonnaz, SUI, 2 x suurpujottel