Uutisen päiväys

10.10.2013← Takaisin

Täyttä Häkää -elämäkerta avaa syöksylegendan uraa

  • Kalevi "Häkä" Häkkinen

Kalevi “Häkä” Häkkisen elämäkerta vie syvälle syöksylaskijalegendan elämään. Miehen mittava ura sai alkunsa Hankasalmen Kovalanmäellä, kun poika laski 3-vuotiaana maakellarin katolta. Pitkään uraan mahtuu niin maailmanennätyksiä hiekalla, rinteissä kuin autonkin katolla.

Syöksy- ja nopeuslaskulegendan  intohimo avasi tiet maailmalle suomalaisena uranuurtajana, ja hänen valmennuksestaan ovat myöhemmin saaneet nauttia niin alppi- kuin maastohiihtäjätkin. Uraan mahtuu voittoja, olympiaedustuksia, loukkaantumisia ja pettymyksiä, mutta ennen kaikkea kovaa työtä neljällä mantereella.

Saadakseen rahat matkalippuihin Häkkinen joutui raatamaan pokasahan kanssa metsätöissä, että sai rahat matkalippuun harjoitus- ja kilpailumatkoille toiselle puolelle maapalloa. Joskus hän ajoi kuorma-autoa New Yorkissa ilman ajokorttia, pakoili viranomaisia, joutui Chilessä putkaan kurkunleikkaajien keskelle sekä näki nälkää ja kylmää vetoisissa huoneissa, kun rahat eivät muuhun riittäneet. Kotiin hän yleensä palasi pelkkä pieni matkalaukku tuliaisinaan, kun oli myynyt paluulipusta kaikki hiihtovarusteensa. Kaikesta huolimatta hänestä kasvoi aikakautensa legenda.

 

TÄYTTÄ HÄKÄÄ

Kalevi “Häkä” Häkkinen
Seppo Porvali ja Tapio Anttila
Isbn 9789526665047