7.3.2009← Takaisin

Tapio Luusua laski MM-hopeaa Inawashiron kumpareikossa

Japanin Inawashiron freestylehiihdon maailmanmestaruuskilpailut jatkuivat lauantaina kumparelaskulla. Suomen kolmen laskijan joukkue lähti vaativaan Duffy-kumpareikkoon mitalinkiilto silmissä, tuloksena hopeamitali.

Tapio Luusua aloitti suomalaisten urakan alkukilpailussa startaten kumpareikkoon ensimmäisenä laskijana. Ensimmäinen lähtöpaikka ei ollut paras mahdollinen kilpailuun, mutta Luusua selvitti kumpareikon virheittä laskien pisteet 19.44. Pisteet riittivät karsinnan yhdeksänteen sijaan. Toisena suomalaisena kumpareikkoon starttasi Arttu Kiramo, jonka pisteet 18.69 oikeuttivat karsinnan 13. sijaan ja näin ollen finaalipaikkaan.

Harri Kyllösen lasku ei tänään kulkenut ja hänen kohtalokseen jäi karsiutuminen finaaleista. Kyllösen sijoituksesksi lopputuloksissa jäi 24 sija. Vaativa Inawashiron kumpareikko koitui myös esimerkiksi maailmancupissa neljäntenä olevan Ranskan Pierre-Alexande Rousseaun kohtaloksi.

Suomalaisista finaaleissa kumpareikkoon starttasi ensin Arttu Kiramo, joka laski ennakkoluulottomasti ja nostaen sijoitustaan kymmenen parhaan joukkoon. Lopputuloksissa Kiramon sijoitukseksi tuli yhdeksäs sija, joka on nuoren laskijan paras sijoitus MM- ja maailmancuptasolla.

Tapio Luusua laski myös onnistuneen finaalilaskun ja rovaniemeläinen piti pitkään kärkipaikkaa kilpailussa. Ainoa joka kilpailun edetessä Luusuan ohi laski oli kilpailun voittanut yhdysvaltalainen Patrick Deneen. Näin ollen Luusua nappasi hopeaa, ennen pronssille laskenutta Kanadan Vincent Marquista.

”Aivan uskomaton tunne olla podiumilla! Olen niin monta vuotta vuotta laskenut maailmancup tasolla ja nyt tuli palkintokorokepaikka MM-kisoissa”, Luusua hehkutti uransa ensimmäistä MM-mitalia.

”Rinne oli todella vaikea tänään ja muuttuvat olosuhteet tekivät laskemisesta normaalia haastavampaa. Ei voisi kuitenkaan olla yhtään parempi fiilis. Lyhyesti voisi sanoa, että tein mitä osasin, se riitti tänään hopealle”, Luusua kertasi.

Naisten kilpailun voittoon laski odotetusti Japanin Aiko Uemura. Janne Lahtelan valmennettavan Uemuran voitto hullaannutti japanilaisen kotikatsomon täysin. Hopealle naisten kilpailussa laski kanadalainen Jennifer Heil ja pronssi otti Tsekin Nikola Sudova.

Kilpailu jälkilähetyksenä MTV3 kanavalla kello 11.20.