Uutisen päiväys

18.1.2008← Takaisin

Tanner voittoon Placidin kumpareikossa - Kiramo paras suomalainen

Kanadan Warren Tanner hallitsi parhaiten vaikeat olosuhteet toisessa kumparelaskun maailmancupin osakilpailussa. Suomalaisista parhaiten onnistui Arttu Kiramo ollen 21:s.

Lumisateisessa Lake Placidissa perjantai-iltana lasketussa maailmancupissa nuori suomalaislaskijoiden joukkue ei aivan yltänyt 16 miehen finaaliin. Parhaan suomalaistuloksen laski vasta 17-vuotias kumparelupaus Arttu Kiramo, joka oli 21:s. Kiramo jäi finaalipaikasta 0,54 pistettä.

- Tein oman hyvän laskun. Virheitä ei tullut, mutta vauhtia pitää saada sunnuntaiksi paljon lisää. Fiilis oli hyvä koko kropassa, kun treenilaskutkin sujuivat aamulla hyvin, niin täytyy olla tyytyväinen, iloinen Kiramo kertoili kisapäivän tunnelmia.

Tiheän kumpareikon pohja oli kova ja jäinen, mikä teki laskemisesta haastavaa.

- Vaikea mäki on kuitenkin nyt tuttu ja sunnuntaina lähden kisaan tekemään kovempaa tulosta. Nyt tiedän mitä pitää tehdä, Kiramo jatkoi.

Kisan voittoon laski Kanadan Warren Tanner pistein 25.55. Toinen oli Australian hallitseva olympiavoittaja Dale Begg-Smith ja kolmas Yhdysvaltain Patrick Deneen.

Suomen joukkueen valmentaja Sami Mustonen oli harmissaan Tapio Luusuan selkäkrampista, joka esti Suomen ykköstykin osallistumisen päivän kilpailuun. Nuori joukkue ei tänään onnistunut odotetusti.

- Mäki oli vaikea, kukaan ei oikein saanut hyviä treenilaskuja alle. Arttu laski hienosti omalle tasolleen, muut tekivät selkeitä virheitä, kommentoi Mustonen kisan jälkeen.

Harri Kyllönen laski tänään 27. sijalle. Kyllönen ei saanut ensimmäistä hyppyä kiinni ja tekniikkapisteet jäivät virheen vuoksi alhaisiksi.

Eemeli Kallaksella on Luusuan tapaan ollut terveyden kanssa ongelmia. Kallas on kärsinyt pahoista niska-olkapääkivuista, mikä on tehnyt laskemisen lähes mahdottomaksi. Mustosen mukaan ongelmat vaikuttivat päivän laskuun, mutta kipuja hoidettiin heti kisan jälkeen kiropraktikon toimesta.

Janne Salosen lasku sujui hyvin rinteen puoleen välin saakka, minkä jälkeen lasku hajosi ja alahyppy epäonnistui.

Sunnuntaina seuraava kilpailu – Luusua mahdollisesti mukana

Seuraava kumparekilpailu lasketaan jo sunnuntaina Lake Placidissä. Valmentaja Mustosen mukaan jokaisella laskijalla on mahdollisuudet päästä onnistuneella laskulla finaaliin.

Mustonen kertoi myös positiivisin mielin Luusuan selkäkrampin aukeamisesta. Hoito ja relaksoivat lääkkeet ovat auttaneet ja Luusua pystyy jo toimimaan lähes normaalisti.

20.1. kilpailun aikataulu
18.30–19.45 Alkukilpailut, kumpareet (miehet)
21-22 Finaalit, kumpareet (naiset, miehet)

Ajat ovat Suomen aikaa. Aikaero Lake Placidiin (USA) on -7 tuntia.

Tulokset
Kumparelaskun maailmancup, Lake Placid (USA), 18.1.2008:
Miehet:
1) Warren Tanner, CAN, 25.55 p. 2) Dale Begg-Smith, AUS, 25.49 p. 3) Patrick Deneen, USA, 25.22 p.

21) Arttu Kiramo, FIN, 21.48 p. 27) Harri Kyllönen, FIN, 20,97 p. 38) Eemeli Kallas, FIN, 18.76 p. 44) Janne Salonen, FIN, 13.04 p.

Naiset: 1) Emiko Torito, USA, 25.17 p., 2) Deborah Scanzio, ITA, 23.98 p., 3) Kayla Snyderman, USA, 23.70 p.

Tulokset kokonaisuudessaan http://www.fis-ski.com/uk/604/1228.html?cal_suchsector=FS&event_id=23947

Päivän videot löytyvät osoitteesta http://www.streamio.se/Play?projectId=5609