11.2.2005← Takaisin

Tanja Poutiaiselle toinen hopea Bormiosta

Suomen Tanja Poutiainen palaa Bormion MM-kisoista kantaen kahta mitalia. Perjantai illan pujottelun jännittävien vaiheiden jälkeen hän jälleen heilutti Suomen lippua hopeamitalistina. Kilpailun voitti kisojen kuningattareksi noussut Kroatian Janica Kostelic, pronssille nousi Tshekin Sarka Zahrovska.

Ensimmäisen kierroksen Tanja Poutiainen laski nopeammin kuin kukaan muu. Kova kilpakumppani, Ruotsin Anja Pärson oli toisena 0,26 sekuntia perässä ja kolmantena Kroatian Janica Kostelic 0,40 Tanjasta. Suomen Henna Raita oli ensimmäisen kierroksen jälkeen 13:s.

Ensimmäisellä kierroksella moni ennakkosuosikeista ajoi ulos, monet aivan radan lopussa niin, että liukuivat yli maaliviivan, mutta tulivat kuitenkin diskatuiksi. Tämän kohtalon kokivat mm. Kristina Koznick, Elisabeth Görgl, Monica Bergman-Smuderer ja Marlies Schild. Yhteensä 23 pujottelijaa jäi ilman tulosta ensimmäisellä kierroksella.

Ja sama jatkui myös toisella kierroksella. Moni ennakkosuosikki keskeytti, heistä merkittävin ensimmäisen kierroksen kakkonen, Ruotsin Anja Pärson. Ilman tulosta jäi peräti 26 kilpailijaa.

Kärkilaskijoista Janica Kostelic selvisi väkisin maaliin ja nousi kärkeen. Kun Pärson ajoi ulos, oli jännitys suomalaisleirissä korkeimmissa sfääreissä. Tanjan lasku oli kaikkea muuta kuin onnistunut, pari kertaa ulosajo oli lähellä. Maaliin hän sisulla taisteli. Kulta oli kuitenkin karannut 0,18 sekunnin erolla Kosteliciin, joka otti jo kolmannen voittonsa Santa Caterinan rinteiltä ja nousi kisojen kuningattareksi. Henna Raita paransi sijoitustaan toisella kierroksella ja oli hineosti 11:s, 2,56 voittajan takana.

Kilpailun jälkeen Tanja Poutiainen oli oma aurinkoinen itsensä ja onnellinen hopeastaan, vaikka kysyttäessä tunnusti, että maalissa "meinasi ruveta harmittamaan", kun hän valotaululta totesi, että kulta oli karannut. Kaksi hienoa hopeaa täydentävät kauden jo tähän mennessä mahtavaa tulosta, onhan rovaniemeläinen jo ehtinyt varmistaa itselleen pujottelun maailmancupin voiton ja johtaa niin suurpujottelun cupia kuin kokonaiscupiakin.