8.2.2005← Takaisin

Tanja Poutiainen teki sen: suurpujottelun MM-hopeaa

Tanja Poutiainen kirjasi itsensä Suomen alppihiihtohistoriaan ottamalla ensimmäisenä naisena mitalin arvokisoista, suurpujottelun MM-hopean. Voittaja oli Ruotsin Anja Pärson 0,19 sekunnin erolla Poutiaiseen. Pronssille laski Yhdysvaltain Julia Mancuso.

Anja Pärsonin ensimmäinen lasku Suomen valmentajan Michael Bontin merkkaamalla radalla antoi ruotsalaiselle 0,36 sekunnin eron Tanja Poutiaiseen ja se riitti. Ensimmäisen kierroksen jälkeen kolmantena Pärsonin ja Nicole Hospin jälkeen ollut rovaniemeläinen kiri hurjasti toisella kierroksella, jonka oli merkannus Pärsonin Anders-isä. Poutiainen kuroi eroa kiinni metri metriltä. Maali kuitenkin tuli liian nopeasti  ja eroksi jäi 0,19 sekuntia. Pärson viimeisenä starttaajana laski myös hyvin, ei kuitenkaan Tanjan vauhtia, kuitenkin niin, että hän saattoi pitää paikkansa kärjessä ja ottaa jo kolmannen mitalinsa meneillään olevista Bormion MM-kisoista. Aikaisemmin hän oli ehtinyt jo ottaa kultaa super-G:stä ja hopeaa alppiyhdistetystä.

Tanja Poutiainen oli tyytyväinen molempiin laskuihinsa, mutta varsinkin toinen oli suorastaan loistokas. Toiseksi nopein aika jo kuluneella radalla ja kovan paineen alla on upea suoritus. Tanja Poutiainen on jälleen tehnyt suomalaista alppihiihtohistoriaa.