Uutisen päiväys

12.2.2009← Takaisin

Tanja Poutiainen pronssille alppihiihdon maailmanmestaruuskilpailuissa

    Alppihiihdon maailmanmestaruuskilpailut Ranskan Val d’Isèressä alkoivat suomalaisten osalta loistavalla tuloksella. Torstaina kilpaillussa naisten suurpujottelussa Tanja Poutiainen laski hienosti kolmanneksi.

    Poutiainen oli kilpailussa toisena ensimmäisen kierroksen jälkeen, Itävallan Kathrin Zettelin pitäessä kärkipaikkaa. Myös Sanni Leinonen esitti vahvoja otteita laskemalla sijalle 20. Ensimmäisellä kierroksella lumisade haittasi näkyvyyttä, mutta järjestäjät olivat saaneet Bellevarde-rinteen loistavaan kuntoon.

    ”Rinne oli kyllä hyvässä kunnossa, välillä vaan ei huomannut oliko suksi ilmassa vai lumessa”, Poutiainen kommentoi.

    Toisella kierroksella vaikeat olosuhteet jatkuivat, kun vaihteleva valo teki näkyvyydestä haasteellista. Slovenian Tina Maze piti pitkään johtopaikkaa ja hän onnistuikin nousemaan ensimmäisen kierroksen 15. sijalta toiseksi. Tanja Poutiainen laski toisen kierroksen 14. nopeimman ajan ja se oikeutti hänet kolmannelle sijalle. Johtoa Poutiaisen laskun jälkeen piti saksalainen Kathrin Hölzl, kun enään Kathrin Zettel oli laskematta.

    Itävaltalainen sortui kuitenkin hermoiluun ja putosi lopputuloksissa kuudenneksi. Näin Hölzl vei kultamitalin Saksaan, Tina Maze nappasi hopean ja Tanja Poutiainen pronssia. Sanni Leinonen tippui yhden sijan ensimmäisen kierroksen sijoituksesta ja lopputuloksissa hän oli 21.

    ”Ei tullut helpolla tämä mitali. Todellakin voitettu pronssi. Toisen kierroksen rata oli pomppuinen ja siinä sattui virheitä. Täysin tyytyväinen en toisen kierroksen laskuun ole, mutta lopputulos on mieleinen”, Poutiainen totesi kisan jälkeen.

    Tulokset: www.fis-ski.com