10.11.2007← Takaisin

Tanja Poutiainen kahdeksas ensimmäisessä MC-pujottelussa

Tasapainoiset peruslaskut Itävallan Reiteralmissa laskenut Poutiainen oli tyytyväinen ensimmäisen kisan pistepottiin. Kilpailun voittoon laski odotetusti Itävallan Marlies Schild.

Reiteralmin maailmancup tarjosi haasteelliset olosuhteet pujottelukauden avaukseen. Naisten kilpailun aikana tuuli oli kova ja lunta satoi taivaan täydeltä. Ensimmäisellä kierroksella Itävallan valmentajan merkkaama rata pysyi hyvässä kunnossa myös kärkipään laskijoiden jälkeen. Pitkällä portin välillä merkattu rata oli Tanja Poutiaisen mielestä yllättävän hidas.

- Rinne oli jäässä ja lanaajat olivat saaneet kaiken irtolumen pois radalta. Loiva rinne ja vastainen tuuli tekivät radasta kuitenkin hitaanlaisen ja oma virhe ensimmäisellä kierroksella hidasti tietysti vielä lisää, palkintopallipaikkaa tavoitellut Poutiainen kertoi.

Toiselle kierrokselle sijalta yhdeksän lähtenyt Poutiainen laski neljänneksi parhaan ajan ja paransi hieman asemiaan ollen lopulta kahdeksas. Ennakkoon Poutiaisen vahvin veikkaus kilpailun voittajaksi oli Marlies Schild, joka lunasti odotukset. Toisen laskun isosta virheestä huolimatta Schild vei voiton 0,06 sekunnin turvin ennen maannaistaan Nicole Hospia. Kolmanneksi laski ensimmäisen kierroksen jälkeen johtanut Italian Chiara Costazza.

- Toinen lasku oli jo rennompi kuin ensimmäinen. Vauhti ei kuitenkaan ihan vielä riittänyt itävaltalaisille. Costazza oli pienoinen yllätys palkintopallilla, mutta mukavaa on, että uusia nimiä tulee kärkikamppailuihin mukaan, kommentoi Poutiainen.

Kilpailun toinen suomalaisedustaja, juuri 18-vuotta täyttänyt Sanni Leinonen, laski sijalle 32. ja karsiutui niukasti toiselta kierrokselta. Eroa ensimmäisen kierroksen kärkinaiseen Italian Costazzaan syntyi 1,98 sekuntia.

- Lasku ei oikein tuntunut miltään. Mitään suuria virheitä en tehnyt, mutta nihkeää se oli, kommentoi Leinonen.

Naisten alppimaajoukkue palaa Suomeen tänään ja suuntaa seuraavalle kilpailureissulle Kanadaan keskiviikkona 15.11.2007.

Huomenna sunnuntaina Itävallan Reiteralmissa lasketaan miesten maailmancupin pujotteluavaus. Ensimmäinen kierros alkaa klo 11 Suomen aikaa.