Uutisen päiväys

10.3.2006← Takaisin

Tanja Poutiainen iskuetäisyydellä toiselle kierrokselle

Levin pujottelumaailmancupin ensimmäinen kierros on laskettu.

Kroatian Janica Kostelic laski vahvasti joukkueensa valmentaja Pavel Grasicin merkitsemällä radalla Levin pujottelumaailmancupin osakilpailun ensimmäisellä kierroksella. Kroatialainen oli 0,30 sekuntia nopeampi kuin toisena oleva Itävallan Marlies Schild ja 0,73 sekuntia edellä kolmantena laskevaa Ruotsin Anja Pärsonia.
Suomalaisten suurin voittajasuosikki Tanja Poutiainen on ensimmäisellä kierroksella jaetulla kuudennella sijalla 1,29 sekuntia Kostelicia jäljessä.
– Alku sujui hyvin, mutta jyrkälle tultaessa pääsi pariin otteeseen lipsahtamaan. Toiselle kierrokselle lähdetään taistelemaan, Poutiainen totesi ensimmäisen kierroksen jälkeen.
Muita suomalaisia ei toisella kierroksella nähdä, sillä sekä Henna Raita (34.), Marika Ollikka (42.), Sanni Leinonen (43.) ja Noora Haterma (45.) karsiutuivat, Tii-Maria Romar laski ulos.
– Kun tulin maaliin ja näin, kuinka paljon aikaa oli kulunut, niin eihän se lasku hyvin mennyt, pettynyt Raita kertasi.
Ollikka harmitteli, ettei päässyt kunnolla sellaiseen laskurytmiin, jota haki.
– Olen pettynyt erityisesti laskuuni yläosan tasaisella, Ollikka arvioi.
Leinonen taasen lähti omasta mielestään liian varovaisesta laskemaan.
– Pinta tuntui erilaiselta, mihin olen tottunut, vasta 16-vuotias laskijalupaus totesi.
Haterman mielestä fiilis kisassa oli loistava, mutta lasku ei kulkenut yhtä hyvin.
– Jyrkällä ei kulkenut hyvin. En päässyt laskemaan puhtaasti.
Vasta edellisiltana Leinosen kanssa Kanadan nuorten MM-kisoista saapunut Romar kuului niiden kymmenen laskijan joukkoon, joka joutui keskeyttämään.
– Laskin liian suoraan, kun halusin hyökätä ja tulin liian nopeasti seuraavalle portille. Oloni on nyt väsynyt, mutta hyvillä mielin lähden huomiseen kisaan. Nälkää riittää, Romar kertoi.