5.2.2005← Takaisin

Tami Kiuru nousi suurmäen Suomen mestariksi

Lahden Hiihtoseuran Tami Kiuru paransi otteitaan perjantai illan normaalimäen kilpailusta ja otti suurmäen Suomen mestaruuden ennen Puijon Hiihtoseuran Matti Hautamäkeä. Kolmanneksi sijoittui Lahden Hiihtoseuran Kalle Keituri.

Tami Kiuru hyppäsi kilpailun pisimmän hypyn, 133,5 metriä, mutta joutui alastulossa ”niiaamaan” aika syvälle, joten Matti Hautamäen 130,5 metrin hyppy riitti 3,1 pisteen johtoon ensimmäisen kierroksen jälkeen. Toisella hypyllä Kiuru hyppäsi 128,5 metriä, eikä viimeisenä hypännyt Hautamäki pystynyt aivan vastaamaan vaan jäi 125 metriin. Näin voitto pysyi  Lahdessa.

Kilpailun kolmas oli 20-vuotias Lahden Hiihtoseuran Kalle Keituri, jonka ensimmäisen kierroksen hyppy oli komea, 131 metriä ja nuorukainen oli kolmantena vain 0,5 pistettä Kiurun takana. Keiturin toinen hyppy kantoi 120 metriä ja vaikka mies myönsi tilanteessa hermoilleensa, se riitti tuomaan hänelle ensimmäisen yleisen sarjan henkilökohtaisen SM-mitalin, pronssia.

Kilpailun voittaja Tami Kiuru osoitti nousukuntoa sopivasti juuri ennen MM-Oberstdorfia. Kiurulla oli takanaan hyvä harjoitusjakso Lahden suurmäessä ja muutaman harjoituksen hän toivoi vielä saavansa alle ennen MM-kisoja.

Myös Matti Hautamäki oli tyytyväinen viikonlopun saldoonsa. Hypyt olivat tasaisen hyviä, joten MM-kisoihin on hyvä lähteä.

Kalle Keiturilla MM-kisat eivät vielä ole mielessä vaan tavoitteet ovat tällä  hetkellä mäkihypyn Continental-cupissa.

- Olin cupin vasta alkaneen perioidin kahdessa kilpailussa toisena ja nyt olisi tarkoitus lähteä seuraavista kilpailuista hakemaan paikkaa maailmancupin viimeiselle jaksolle, kertoi lahtelainen uransa ensimmäisessä yleisen sarjan voittajahaastattelussa.