Uutisen päiväys

9.2.2017← Takaisin

Talvipäivät tarjoilivat parastaan Jyväskylässä

Lasten Lumipäivien kiertueviikko starttasi maanantaina Saarijärveltä. Tiistaina ja keskiviikkona Lasten Lumipäivät olivat Kuusamossa ja keskiviikkona ja torstaina Jyväskylässä.

Saarijärvellä jouduttiin tiistaina perumaan päivän koululaistapahtumat kovan pakkasen vuoksi ja myös Jyväskylässä jännitettiin mitä mittari näyttää, ja päästäänkö tapahtuma viemään läpi suunnitelmien mukaisesti.

”Kyllä meillä vähän jännitettiin, kun on niin kovia pakkasia nyt ollut. Aamulla olikin melko kylmä, mutta auringon noustua keli oli aivan loistava. Sininen taivas ja sopivasti pakkasta, upea ulkoilusää kerta kaikkiaan”, Jyväskylän tapahtuman vastuuhenkilö Heidi Lindfors kertoo tyytyväisenä.

Koululaisten ykköslajeiksi Jyväskylässä nousivat mäkilajit, eli mäkihyppy- ja pujottelurastit. Tapahtuma järjestettiin Laajavuoren Lastenmaassa ja käytössä oli myös mattohissi, jolla noustiin mäkilajirasteille.

”Se oli varmasti osasyy siihen, miksi mäkilajit nousivat suosituimmiksi. Tosin vielä niitäkin suositumpi taisi olla makkararasti”, Lindfors nauraa.

Jyväskylän iltatapahtumassa kävijöitä oli reilu sata ja Lasten Lumipäivien tuttua kaavaa noudattaen ekoaseammunta nousi illan hitiksi.

Kuusamossa lumen riemua Hiihtomaassa

Myöskään Kuusamossa ei viikolle sattuneita kovia pakkasia hätkähdetty ja vilinää riitti Lasten Lumipäivien tapahtuma-alueella Hiihtomaassa.

”Opettajien kanssa käytiin yhdessä läpi, että tapahtuma voidaan pitää, ja kaikki pääsivät sisälle lämmittelemään tarvittaessa. Iltatapahtumassa pakkasen vaikutus näkyi enemmän, mutta saimme silti paikalle vajaa sata lasta”, Kuusamon tapahtuman vastuuhenkilö Pirjo Karjalainen kertoo.

Ehdottomiksi ykkösrasteiksi Kuusamossa nousivat mäkihyppy ja ekoaseammunta.

”Kirpeästä kelistä huolimatta meillä oli oikein onnistuneet päivät. Sekä koululaiset että opettajat tykkäsivät tapahtumasta, mikä oli hienoa kuulla”, Karjalainen iloitsee.

Vauhdikkaan kiertueviikon päättää Suonenjoen Lasten Lumipäivät. Avoin iltatapahtuma järjestetään perjantaina Suonenjoen hiihtostadionilla. Lasten Lumipäivät -kiertue jatkuu Suonenjoen jälkeen Lieksassa. Koko kiertueaikataulun näet täältä.

Lisätietoja:
Pirjo Karjalainen, Kuusamon tapahtuman vastuuhenkilö, p. 040 0871416
Heidi Lindfors, Jyväskylän tapahtuman vastuuhenkilö, p. 044 9922012
Lotta Lybeck, tiedottaja, Lasten Lumipäivät, lotta.lybeck@source.fi / p. 050 3052179

Jutun kuva: Joel Nykter