Uutisen päiväys

5.1.2008← Takaisin

Sympaattinen Küttel voitti kotikisan Engelbergissä

    23.12.2007

    Sveitsin Engelbergin toinen kilpailu päättyi kotiyleisön iloksi oman maan sankarin, Andreas Küttelin, voittoon.

    Küttel oli ensimmäisen kierroksen jälkeen kilpailun toisena 125,5 metrin hypyllään. Toisella kierroksella mittaa Küttelin hypylle kertyi 136 metriä, ja kun kilpailua johtaneen Andreas Kolferin(AUT) huikeamittainen 139 metrin hyppy päätyi kaatumiseen, sveitsiläisjuhlat pääsivät alkamaan. Küttel katkaisi voitollaan Thomas Morgesternin(AUT) voittoputken, joka sijoittui sunnuntain kilpailussa kolmanneksi. Itävallan panos kilpailussa oli kuitenkin todella vahva, sillä lopputuloksissa kahdeksan parhaan joukossa oli kuusi itävaltalaista. Päivän paras itävaltalaisista oli toiseksi sijoittunut Gregor Schlierenzauer.


    Sunnuntain kilpailussa oli jännittävät asetelmat tasaisen ensimmäisen kierroksen ansiosta. Ensimmäisen kierroksen suomalaiskärki Janne Ahonen ja Veli-Matti Lindström olivat sijoilla kuusitoista ja seitsemäntoista, mutta ainoastaan kymmenisen pistettä kärjestä. Toisella kierroksella tasaiset onnistumiset jatkuivat, mutta eivät kuitenkaan riittäneet päivän kilpailussa terävimpään kärkeen mm. Matti Hautamäen nousi 125 metrin hypyllään 29. sijalta kilpailu sijalle kaksikymmentäyksi. Veli-Matti Lindström jatkoi hyvää tulemistaan maailmancupissa 120 ja 122,5 metrin hypyillään. Lindströmin hypyt riittivät päivän kilpailussa sijalle kaksikymmentäkaksi. Janne Ahonen hyppäsi toisella kierroksella 129 metriä ja sijoittui lopulta kilpailun viidenneksitoista.


    Lajijohtaja Janne Marvaila pohdiskeli Suomen joukkueenjohtajan näkökulmasta mäkikotkiemme tuloksia, eikä ollut viikonlopun tulostasoon tyytyväinen.

    – Tähän esitykseen ei voi olla tyytyväinen, mutta positiivista oli Sami Niemen ja Ville Larinnon suoritukset tämän viikonlopun aikana. Niemi ja Larinto kantoivat vastuun hyvin kilpailussa. Nämä kokemukset tulevat varmasti näkymään heidän tulostasossa loppukaudesta, totesi Marvaila.

    - Veli-Matti Lindström nostaa myös tasoaan koko ajan, mikä lupaa hyvää kauden jatkoa ajatellen, pohti Marvaila.

    Päivän sveitsiläinen voittaja oli myös positiivinen asia lajijohtajan näkökulmasta.

    - On virkistävää lajin kannalta, että voittaja vaihtui, totesi Marvaila.


    Tuloskooste
    Mäkihypyn maailmancup 2007-2008
    23.12.2007 Engelberg HS 137
    1. Andreas Küttel SUI 252,7
    2. Gregor Schlierenzauer AUT 248,9
    3. Thomas Morgestern AUt 246,6
    15. Janne Ahonen 225,6
    21. Matti Hautamäki 209,7
    22. Veli-Matti Lindström 209,5
    40. Sami Niemi 88,0
    41. Ville Larinto 87,4
    Harri Olli karsiutui kilpailusta.

    Tulokset www.fis-ski.com

    Suomen joukkue nimetään mäkiviikolle maanantaina 24. joulukuuta.