Uutisen päiväys

14.8.2009← Takaisin

Sveitsin Ammann huippuvireessä Gran Prix-kiertueella

    Mäkihypyn FIS kesä Grand Prix:n neljän maan kiertue jatkui Courhevelissa. Suomalaiskotkien paras oli jälleen Harri Olli.

    Sveitsin Simon Amman on hienossa vireessä FIS kesä Grand Prix-kiertueen kolmannessa osakilpailussa Ranskan Courchevelissa(HS 140). Ammannin lisäksi Puolan Adam Malysz on löytänyt hyppytekniikkansa vahvalle tasolle ja oli kilpailun toinen. Suomalaiskotkien paras oli jälleen Harri Olli sijoittuen kilpailussa seitsämänneksi. Ollin hypyt kantoivat molemmilla kierroksilla 127.5 metriä. Kilpailun voittaneen Ammannin hypyt kantoivat puolestaan 128.0 ja 123.5. metriä.

    Suomen mäkijoukkueen päävalmentaja Janne Väätäinen totesi ensin joukkueelle kertyneen tästä kilpailusta oppia ja oppia, mutta löysi selityksen sitten odotettua vaisummaksi jääneeseen tulostasoon.
    - Joukkueemme hyppäsi ihan mielettömän koekierroksen ja siitä ne odotukset sitten nousivat varmasti kaikilla. Liikaa kierroksia enemmän tai vähemmän – yritystä liikaa kaikilla muilla paitsi Harrilla, summasi Väätäinen.
    Neljän maan kiertueen päättää jo sunnuntaina hypättävä finaali Sveitsin Einsiedelnissä. Mäkihyppääjät matkustavat huomenna aamulla kilpailupaikalle ja illalla hypätään jo karsinta. Väätäinen totesi uuden päivän tuovan taas uudet suoritukset.
    - Tänään katsotaan hyvin hartaasti jokaisen hyppääjän kanssa videot ja huomenna on taas uusi päivä, Väätäinen totesi.
    Uusi kilpailumuotokokeilu toi Courchevelin kilpailussa ensimmäiset näytöt vahvojen hyppääjien taktikointimahdollisuuksista. Päävalmentaja Väätäinen totesi pistekertoimen olevan hieman liian suuri kun valmentajan näytöstä hyppääjä lähtee muita kilpailijoita alemmalta lähtölavalta.
    - Uudessa järjestelmässä on paljon hyviä puolia, tosin tällä hetkellä nämä ykköshyppääjät saavat hieman liian ison pistehyvityksen lavan laskusta. Kuten sanottu, tätä testataan nyt ja tästä palautteet käydään kesä GP:n jälkeen.
    - Suomalaishyppääjien osalta lavataktikointia ei vielä ole käytetty, sillä hyppääjän pitää pystyä tekemään jatkuvasti hyviä hyppyjä tasaisesti, sen jälkeen lavan laskeminen on järkevää kilpailussa, totesi Väätäinen.
    Tuloskooste
    14.8.2009 Courchevel FRA HS 140
    1. Simon Ammann SUI 289.9
    2. Adam Malysz POL 287.7
    3. Roman Koudelka CZE 275.1
    7. Harri Olli 270.1
    38. Janne Happonen 105.2
    39. Sami Niemi 104.9
    41. Kalle Keituri 103.1
    Tulokset: www.fis-ski.com
    Mäkihypyn FIS kesä Grand Prix:n seuraava osakilpailu sunnuntaina 16.8. Einsiedeln SUI HS 117-mäki.