Uutisen päiväys

5.1.2008← Takaisin

Sveitsiläiset juhlivat Adelbodenissa, Palander laski kuudenneksi

Isäntämaan urheilijat juhlivat kaksoisvoittoa viidennessä miesten maailmancupin suurpujottelussa. Suomalaisittain parhaasta tuloksesta vastasi Kalle Palander laskien kuudenneksi.

5.1.2008

Adelbodenin jyrkkään ja vaikeaan suurpujottelurinteeseen suomalaiset lähtivät hyvistä asemista. Kalle Palanderilla oli Alta Badiasta voitto tilillään ja Marcus Sandellin kunto on antanut viitteitä kymmenen parhaan joukkoon sijoittumisesta.

Ensimmäisellä kierroksella Sandell löi joukkuekaverinsa ja oli parhaana suomalaisena 9:s, yhdeksän kymmenystä kärjen takana. Molemmissa laskuissaan Sandell oli aggressiivinen, eikä varmistellut. Toisen kierroksen hyvän alun sotki ulosajo.

- Ensimmäisessä laskussa oli semmoisia pieniä kömmähdyksiä, eli ei se täydellinen lasku ollut. Alusta lähtien tavoite oli laskea kympin sakkiin. Toisella lähdin myös hyökkäämään, tänään se taisi kostautua. Polvi jäi kepin väärälle puolelle ja tuloksena oli aika hurjat pannut. Sääreen tuli aika kova isku, mutta muuten olen kyllä kunnossa, huomiseen pujotteluun tällistä huolimatta starttaava Sandell analysoi laskujaan.

Palander oli ensimmäisen kierroksen jälkeen 11:ntenä. Eilen illalla kuumeisen oloinen Palander oli omien sanojensa mukaan tänään todella flekmaattinen ja hävisi kisan voittaja Marc Berthodille 0,80 sekuntia.

- Ensimmäisestä laskusta ei jäänyt mitään fiiliksiä. Toisessa alku oli jo parempi, mutta puolenvälin jälkeen oli taas vaisua. Riepoo tosissaan noin huonot kisalaskut, mutta eilisillan oloon suhteutettuna kuudes sija on ihan hyvä. Palkintopallikaan ei jäänyt kuin kahden kymmenyksen päähän, mietti jo huomiseen pujotteluun ajatukset suunnannut Palander.

Kilpailun toiseksi laski Sveitsin Daniel Ahlbrect ja kolmas oli Itävallan Hannes Reichelt.

Ulosajot koituivat Sandellin tapaan myös muiden suomalaisten kohtaloksi. Jukka Leino ja Jukka Rajala keskeyttivät ensimmäisellä kierroksella.

Huomenna Adelbodenissa lasketaan miesten pujottelu, jossa kilpailevat Palander, Sandell ja Leino. Kilpailu alkaa klo 11.30 ensimmäisellä kierroksella. Toinen kierros lasketaan klo 14.30.

MTV3 lähettää kisalähetykset, joiden aikataulut löytyvät netistä http://www.mtv3.fi/urheilu/alppihiihto2007/erik.shtml?36156

Tulokset

Miesten suurpujottelu, Adelboden (SUI), 05.01.2008:
1) Marc Berthod, SUI, 2.27,56
2) Daniel Ahlbrecht, SUI, +0,56
3) Hannes Reichelt, AUT, +0,58
6) Kalle Palander, FIN, +0,80
Marcus Sandell, DNF 2nd run
Jukka Leino, FIN, DNF 1st run
Jukka Rajala, FIN, DNF 1st run
Tulokset kokonaisuudessaan
http://www.fis-ski.com/uk/604/610.html?sector=AL&raceid=52341