Uutisen päiväys

19.3.2006← Takaisin

Suomi maastohiihdon maiden cupissa kuudes – kehittämishaasteita sprinttihiihdossa

Suomi sijoittui sunnuntaina Japanin Sapporossa päättyneessä maastohiihdon maailmancupissa 2680 pisteellä maiden cupin kuudenneksi. Maiden cupin voitti Norja.

Norjan hiihtäjät keräsivät eniten pisteitä sekä miehissä (5166) että naisissa (3562).

Suomi oli naisten cupin neljäs 2160 pisteellä ja miesten cupissa kymmenes 520 pisteellä. Kilpailuja jäi suomalaishiihtäjiltä myös väliin.

”Meillä oli yhdeksän naista distance (normaalimatkojen) cupin pisteillä, mikä tietää ensi kaudelle kuutta paikkaa aloitukseen. Se on yksi paikka enemmän mitä on ollut ja ilman muuta hyvä asia”, naisten valmentaja Ismo Hämäläinen tiivistää.

”Sprintissä meillä on hyviä sprinttihiihtäjiä, kuten Perälän Kirsi ja Sarasojan Riikka, mutta kovat yleishiihtäjät vievät paikkoja cupissa. Kokonaiscupissa Virpi (Kuitunen) oli kuudes ja kokonaiscup kuitenkin kertoo missä mennään, sillä sprinttiin erikoistuneita hiihtäjiä on vähän”, Hämäläinen pohti.

Kuitusen voitto perinteisellä kympillä Davosissa olympialaisten alla ja naisten viestijoukkueen voitto Val di Fiemmessä tammikuun puolessa välissä olivat Suomen maastohiihtäjien ykkössijat sunnuntaina päättyneessä maailmancupissa. Miesten parasta antia sijoituksellisesti oli Sami Jauhojärven neljäs sija Beitostölenin 15 kilometrin perinteisen kisassa marraskuussa.

”Normaalimatkoilla oli kokonaisuutena parempia suorituksia kuin kertaakaan viimeiseen viiteen vuoteen. Sprintissä on pakko tehdä jotain. Oma (valmennus)ryhmä sprinttiin, joka myös käytännössä tarkoittaisi jotain ja harjoittelu tarkastelun alle”, päävalmentaja Reijo Jylhä kiteytti miesten onnistumisen.

Vaikka maailmancupin kausi päättyi, kotimaisia arvokisoja riittää vielä, sillä talven viimeiset SM-kisat käydään 25.-26. maaliskuuta Kotkassa.

Maiden cupin tilasto kokonaisuudessaan:
http://www.fis-ski.com/pdf/2006/CC/2521/2006CC2521NCS.pdf