Uutisen päiväys

5.11.2007← Takaisin

Suomen yhdistetyn maajoukkueen leiri alkamassa Rovaniemellä

Suomen yhdistetyn maajoukkueen toive täyttyy, kun Rovaniemellä on ollut pakkasta ja sekä hyppyrimäki, että hiihtolatu saadaan käyttökuntoon todennäköisesti keskiviikkona.

Rovaniemelle etujoukkona ehtinyt päävalmentaja Jouko Karjalainen kertoi, että Ounasvaaran HS100 mäki on jo lumetettu ja parhaillaan höylätään alamäkeä valmiiksi.

”Tiistaina mäkeen pitäisi laskea ladut ja viimeistään keskiviikkona päästään hyppäämään. Silloin meidän pitäisi päästä myös hiihtämään 2,5 km:n ladulle. Luonnonlunta täällä on vain koristeeksi, mutta lunta on nyt tykitetty kasoille ja kaupunki alkaa lumen levittämisen tiistaina. Meidän oli alun perin tarkoitus aloittaa leiri Saariselällä, jossa sielläkin alkaa olla latua valmiina. Olosuhteet siellä eivät kuitenkaan ole sellaiset, että pääsisimme testaamaan suksia ja lisäksi on varmaa, että Saariselällä on maastohiihtäjien katsastusten vuoksi paljon hiihtäjiä. Täällä on paljon rauhallisempaa. Rovaniemi sopii meille sikälikin hyvin, että se on Ville Kähkösen, Hannu Mannisen ja Janne Ryynäsen kotipaikka ja myös Jaakko Tallus on muuttanut tilapäisesti tänne asumaan,” Karjalainen sanoi.

Yhdistetyn maajoukkueen suunnitelmissa on viipyä Rovaniemellä 17. marraskuuta asti.
”Pysymme täällä, mikäli olosuhteet sallivat. Rukalla voimme käydä hyppäämässä suurmäestä, mikäli se saadaan ajoissa hyppykuntoon.”