Uutisen päiväys

16.3.2007← Takaisin

Suomen yhdistetyn joukkue sortui hiihto-osuuteen, kuudes

    Mäen jälkeen selvässä johdossa ollut Suomen yhdistetyn joukkue, Janne Ryynänen, Lauri Asikainen, Olli Muotka ja Anssi Koivuranta, romahti hiihto-osuudella nuorten MM-kisoissa. Joukkue oli lopputuloksissa kuudes.

    - Pojat hyppäsivät kaikki erinomaisesti. Jokainen oli Planican HS109 mäessä hypätyssä kilpailussa oman ryhmänsä paras. Eroa toiseksi hypänneeseen Itävaltaan oli lähes minuutti, kertoi yhdistetyn päävalmentaja Jouko Karjalainen.

    Yhdistetyn 4x5 km:n hiihdon alkua Italian Fusinessa oli lämpimien olosuhteiden takia aikaistettu, mutta siitä ei suomalaisille ollut apua.

    - Janne Ryynänen ei päässyt lainkaan vauhtiin ensimmäisellä osuudella, jolla koko mäen aikaero kuroutui kiinni ja eroa Itävaltaan tuli vielä puolisen minuuttia lisää. Lauri Asikainen toisella osuudella pysyi vielä tuntumassa, mutta sen jälkeen mahdollisuudet olivat menneet. Anssi Koivuranta oli ankkurina ja ihmetteli pettyneenä missä vika, kun hän ei pystynyt lainkaan saavuttamaan miehiä, jotka hän yleensä on voittanut hiihdossa selväsi, Karjalainen kuvaili.

    - Suurena syynä huonoon hiihtoon olivat varmasti välineet. Joukkueelta ei löytynyt suksia tällaiselle vesikelille, jollaista ei yleensä tule vastaan juuri koskaan. Joukkue kierrätti kilpailussa kahta Anssi Koivurannan suksiparia, jotka aikaisemmin olivat toimineet hyvin, Karjalinen kertoi.

    Yhdistetyn joukkuekilpailun voitto meni Itävaltaan, toiseksi sijoittui Saksa ja kolmanneksi Norja.

    Nuorten, alle 20-vuotiaiden MM-kilpailuissa on yhdistetyn ohjelmassa vielä sprinttikilpailu, joka käydään ensi sunnuntaina.

    Lisätietoja kisoista sekä tulokset: http://www.jwsc2007.com/

    Tulokset myös http://www.fis-ski.com/