Uutisen päiväys

13.3.2006← Takaisin

Suomen suurin koululaiskampanja käynnistyi tänään

Nuoren Suomen Liikuntaseikkailu maapallon ympäri -kampanja (13.3. - 2.4.2006) innostaa jälleen 177 000 koululaista yli 9 000 luokasta liikkumaan.

Liikuntaseikkailussa koululaiset etenevät oman liikkumisensa avulla mielikuvitusmatkalla maapallon ympäri. Kampanjan tavoitteena on saada 6-12 -vuotiaat koululaiset liikkumaan vähintään kaksi tuntia päivässä, sillä vain kolmannes lapsista liikkuu terveytensä kannalta riittävästi. Jo kuudennen kerran järjestettävässä kampanjassa korostetaan tänä vuonna välituntiliikkumisen merkitystä osana koululaisen liikkumispäivää.

Välituntiliikkumisen maailmanennätysyritys 14.3.2006 klo 9.45 - 10.00
Kolmeviikkoinen Liikuntaseikkailu käynnistyy tänä vuonna suurella yhteisellä aloitusjuhlalla. Tiistaina 14.3.2006 klo 9.45 -10.00 koulupihat tärisevät yhden välitunnin ajan kaikkialla Suomessa, kun kouluissa tähdätään välituntiliikkumisen maailmanennätykseen. Tahdin ME –välkkä –tapahtumaan antaa  Radio Novan suora valtakunnallinen lähetys ja Idols-ohjelman finalisti Pete Seppälän laulama ENERGIAA!

Välitunnit ovat oivallinen mahdollisuus liikkumisen lisäämiseksi, sillä koululaiset viettävät välitunneilla jopa 5 tuntia viikossa, mikä on enemmän aikaa kuin minkään oppiaineen tunneilla. Koulupihat ovatkin koululaisten merkittävin liikuntapaikka. Hyväkuntoinen ja innostava koulupiha lisää lasten liikkumista ja kouluviihtyvyyttä. Vauhtia välitunneille saadaan esim. luokkakohtaisilla välituntiliikuntavälineillä ja lasten käyttöön annetuilla leikkiohjeilla.

Liikuntaseikkailijoiden kotijoukot kannustajiksi

Koululaisten liikuntakortteihin kertyy rasteja koulumatkoista, pihaleikeistä tai perheen yhteisistä liikuntatuokioista yhtälailla kuin koulun liikuntatunneista ja liikuntaharrastuksistakin. Osan päivittäisestä liikkumisesta tulisi olla teholtaan rasittavaa. Koululaisten omat oivallukset luontaisesta liikkumisesta ja luokan yhteishengen luominen ovat seikkailussa tärkeitä. Koska ilo on lapsen paras innostaja, koululaiset arvioivat myös päivittäisen liikunnan tuottamaa mielihyvää.

Liikuntaseikkailijoiden vanhemmille jaetaan koulujen kautta tiedotuslehti tsempparimerkkeineen. Vanhemmat ovat tärkeitä kannustajia, ja heidän toivotaan keskustelevan lastensa kanssa liikkumisesta liikuntakorttia apuna käyttäen.

Osoitteessa http://www.nuorisuomi.fi/ voi seurata koululaisten seikkailun etenemistä. Samasta paikasta löytyvät kaikki Liikuntaseikkailuun osallistuvat koulut ja luokat. Nuoren Suomen pääyhteistyökumppanit K-ryhmä, Silja Line ja Veikkaus tarjoavat Liikuntaseikkailun kouluille maksuttomana jo kuudennen kerran.