Uutisen päiväys

11.1.2008← Takaisin

Suomen pipe-laskijat panostavat siisteihin trikkeihin

    Half pipen maailmancup alkaa sunnuntaina Ranskasta. Kisapipeen hyppää myös viime kauden cupin voittajakaksikko Kalle Leinonen ja Antti-Jussi Kemppainen.

    Suomen 18-vuotiaat freestylen Half pipe -laskijat Kalle Leinonen ja AJ Kemppainen ottivat kuluneella viikolla mittaa maailman parhaista pipe-laskijoista. Molemmat osallistuivat Ranskan järjestettyyn Tignes Airwaves-kisaan. Kisassa laskettiin cornerin ja pipen herruudesta.

    - Tignes’n pipe oli tosi iso ja kisa kovatasoinen. Oli siistiä käydä laskemassa hyvä kisa ennen ekaa maailmancupia, kolmanneksi parhaat pisteet Tignes’ssä kerännyt Leinonen jutteli.

    Kaksikon kilpailut jatkuvat viikonloppuna Ranskassa, kun sunnuntaina lasketaan Les Contamines’ssa pipe-kauden avauskilpailu. Leinonen ja Kemppainen kävivät tsekkaamassa pipen, joka on Tignes’n kourua pienempi, mutta uskoivat kisasta tulevan hyvän myös Contamines’ssa.

    - Kovia nimiä osallistuu kisaan, muun muassa Mike Riddle, Tignes’n kisan voittaja, Matt Hayword ja Justin Dorey, jotka tulevat Kanadasta, seuraavien talviolympialaisten kotimaasta, jatkoi Leinonen.

    Alkukaudella on hiottu uusia temppuja

    Viime vuoteen verrattuna nuoret miehet aikovat esittää monta uutta temppua sunnuntain kisassa, jos pipe on riittävän hyvässä kunnossa. Trikeissä pyöritään seiskoja ja tonneja, nimet ovat rodeo ja korkki. Vaikeutta hyppyihin saadaan lisää erilaisilla grabeilla eli otteilla suksista.

    - Maailmancupin kisaan on mukava tulla, kun moni on tänä vuonna entuudestaan tuttu kisaaja. Vaikka taso onkin kova, ei meillä ole paineita, pääasia on, että on hauskaa ja kisassa pystyy tekemään siistejä trikkejä mahdollisimman smoothisti, fake-temppuja (lähtö hyppyyn takaperin) viime aikoina treenannut Kemppainen mietti.

    Kovatasoisessa sunnuntain kisassa voittaminen on Kemppaisen mukaan vaikeaa, mutta toisaalta rento fiilis tulee siitä, että tietää pystyvänsä voittamaan. Kemppainen sijoittui neljänneksi Tignes’n kisassa.

    Sunnuntain 13.1. Half pipe -kilpailu alkaa karsinnoilla klo 12.00. Finaali lasketaan klo 19.30–20.15.

    Huomenna lauantaina Les Contamines’ssa lasketaan Ski cross -maailmancup. Suomesta kilpailuun osallistuu viisi laskijaa.