Uutisen päiväys

15.2.2006← Takaisin

Suomen naishiihtäjien päätavoite on edessä torstaina

Naisten 10 km perinteisellä. Siinä on kilpailu, johon suomalaisittain on ladattu Torinon olympiakisojen maastohiihdon suurimmat odotukset. Sprinttiviesti avasi mitalitilin, nyt torstai on toivoa täynnä.

Upeasti tiistaina hiihtäneet Aino-Kaisa Saarinen ja Virpi Kuitunen ovat naiset, jotka molemmat ovat vakuuttaneet tavoittelevansa kisasta mitalia. ”Kultaa”, sanoi Kuitunen jo kauden alussa. Helppoa sen ottaminen ei ole, mutta tavoite on realistinen.

Virpi Kuitunen starttaa kisaan 11.33.30 Suomen aikaa numerolla 67. Hänen perässään tulee vielä viisi kovaa naista, lähimpänä takaa-ajajana Saksan Evi Sachenbacher-Stehle, joka kisojen alkupäivät oli kilpailukiellossa liian korkeiden veriarvojen takia. Viimeisenä starttaa maailmancupin johtaja, Norjan vahva Marit Björgen, jonka tilanteesta ei kuitenkaan ole tarkkaa tietoa viime aikojen sairastelun jälkeen.
Aino-Kaisa Saarisen numero on 57, lähtöaika 11.28,30 ja takaa-ajettavina kaksi norjalaista, lähimpänä Kristin Stormer Steira. Riitta-Liisa Lassilan numero on 50, lähtöaika 11.25 ja edessä kaksi venäläistä, Larisa Kurkina ja Olga Savialova. Suomen neljäs edustaja on Kati Venäläinen. Hän starttaa numerolla 44, klo 11.22. Minuutin Venäläisen perässä lähtee Ruotsin huima sprinttiankkuri Lina Andersson.

Lähtölista: http://www.torino2006.org/ENG/IDF/CC/C51A_CCW010101.html