Uutisen päiväys

19.11.2006← Takaisin

Suomen naiset viestissä kolmanneksi Jällivaarassa

Suomen naisten joukkue hiihtojärjestyksessä Kirsi Välimaa, Virpi Kuitunen, Riitta-Liisa Roponen ja Aino-Kaisa Saarinen sijoittui kolmanneksi 4x5 kilometrin viestissä maailmancupissa Jällivaarassa.

Suomi hävisi viestin voittaneelle Norjalle 26,8 sekuntia. Avausosuudella perinteistä sivakoinut Välimaa toi Suomen ensimmäiseen vaihtoon kuudentena 20,9 sekuntia johtanutta Norjaa perässä.

”Oli taas kivaa päästä menemään perinteistä, omaa hyvää tyyliä. Alku lähti hyvin ja pääsin hyviin asetelmiin, missään vaiheessa ei ollut vaikeuksia, ihan hyvissä asemissa tulin vaihtoonkin. Hiihto oli huomattavasti parempaa kuin eilen (lauantaina 10 km vapaalla). Latu oli kyllä niin liippa ja muhkurainen, ettei missään vaiheessa pystynyt menemään rennosti – se oli sellaista juoksua ja lyhyttä potkua koko ajan. Mukava kuitenkin kun saa startteja alle, tästä on hyvä jatkaa Rukalle”, Välimaa sanoi.

Toisella perinteisen osuudella Kuitunen kavensi eron Norjaan 15,6 sekuntiin.
”Se ei ollut omaa parasta perinteistäni (hiihtoa), mutta ihan hyvä joukkueen kannalta, että sain kurottua eroa. Eilisestä (lauantain 10 km kisa) ei jäänyt mitään jumeja (lihaksistoon), mutta en silti saanut sellaista perinteisen hiihtoa mitä tämänkuntoisilla lihaksilla voisi. Siitä jäi vähän hampaankoloon, mutta toisaalta tämä kertoo ihan hyvää (kun kuitenkin noin hyvin pystyin hiihtämään)”, Kuitunen sanoi.

Roponen vaihtoi kärjessä

Kolmannella osuudella Roponen kuroi Norjan etumatkan kiinni ja Suomi vaihtoi kärjessä, tuntumassaan Norja (-0,1 sekuntia) ja Saksa (-0,7).
”Hiihto kulki hyvin, eilinen (lauantainen 10 km) ei painanut yhtään – oli parempi lähteä hiihtämään, lihakset tuntuivat paremmalta ja eilisestä viisastuneena. Kun näin tilanteen, mistä pääsen lähtemään, sain kyllä tehtyä sen tilanteen mukaan ajattelemani hiihdon (kärjessä vaihtoon). Tämä viikonloppu kertoi kokonaisuutena ihan hyvää, sellaista mitä itse ennakkoon ajattelin tämän hetken kunnosta. Tästä on hyvä jatkaa joulukuussa Keski-Eurooppaan, ensi viikonloppuna Rukalle minulla ei niin suuria tavoitteita ole”, Roponen mietti.

Saarinen kaatui

Neljäntenä vaihtanut Italia oli jäänyt jo lähes puoli minuuttia, joten taistelu voitosta käytiin Suomen, Norjan (ankkurina Marit Björgen) ja Saksan (Claudia Künzel) välillä. Saarinen pysyi vahvasti voittotaistossa 2,7 kilometrin väliaikapisteelle asti, vaikka Björgen ja Künzel hänet nousussa juuri sitä ennen ohittivatkin – sen nousun jälkeisessä laskussa tapahtunut kaatuminen pilasi kuitenkin mahdollisuudet taistella voitosta.

”Kun ne (Björgen ja Künzel) menivät nousussa ohi, ajattelin, että menen siinä laskussa sitten Claudiasta (Künzel) ohi – vauhtia olikin liikaa ja kaaduin. Hiihto ilman kaatumista oli hyvä, helppoa ja mukavaa siihen 2,5 kilometriin asti. Ajattelin, että sen jälkeen kisa lähtee käyntiin ja niinhän se lähtikin, en vaan kaatumisen jälkeen enää päässyt siihen mukaan. Claudian kanssa olisi ainakin ollut tiukkaa (kakkossijasta). Kaikkeni kyllä tein, parempaa hiihtämistä oli kuin eilen (lauantaina). Seuraavalla kerralla pitää pysyä pystyssä, mutta toisaalta – parempi kaatua nyt kuin Sapporossa (MM-kisat)”, Saarinen naurahti.

Tulokset: http://www.fis-ski.com/