Uutisen päiväys

26.2.2009← Takaisin

Suomen naiset ottivat viestikultaa Liberecissä – Aino-Kaisa Saariselle kolmas kulta

Suomen naisten viestijoukkue on ottanut kultaa Liberecin MM-kilpailuissa. Saksa sijoittui toiseksi (+13,0) ja Ruotsi oli kolmas (+13,4).

Naisten viestin aloitti Pirjo Muranen. Sprintistä pronssia ottanut Muranen pysyi kärkivauhdissa koko osuutensa ajan. Puolan Justyna Kowalczyk piti osuudella parhaiten vauhtia, kun Suomen lisäksi kärkikahinoissa mukana olivat vielä Venäjä ja Norja.

”Hiihto sujui suunnitelmieni mukaisesti. Taktiikkana oli tehdä eroa Maritiin. Ajattelin että Justyna menee jos menee ”, Muranen kommentoi.
Toista perinteistä osuutta vei Virpi Kuitunen, jonka vauhti oli myrkkyä muille kilpatovereille. Kuitunen juhli keskiviikkona parisprintin voittoa, ja tänään voittojuhlat saivat jatkoa. Suomi johti vaihdon jälkeen, ja toisena ollut Norja oli jäljessä 31,8 sekuntia. Kolmantena ollut Japanin joukkue oli suomalaisia jäljessä hieman yli 42 sekuntia.
”Arvasin että takaa tullaan täysillä. En kuitenkaan lähtenyt täysillä, koska tiesin lopussa pystyväni tekemään eroa. Hiihto oli jo hyvää ”, Kuitunen sanoi iloisena.
Ensimmäistä vapaaosuutta lähti viemään Riitta-Liisa Roponen. Roponen hiihti tasaisen hyvin, mutta Norjan Kristin Steira hiihti räväkästi. Steira otti suomalaisen kiinni reilun kolmen kilometrin kohdalla. Norja siirtyi kärkeen ja Suomi oli jäljessä 8,2 sekuntia. Kolmantena ollut Puola oli jäljellä 15,3 sekuntia.
Ankkurisosuus oli Aino-Kaisa Saarisen näytöstä, kun hollolalainen otti jo neljännen mitalinsa Liberecissä. Saarinen saavutti Norjan ankkurin jo kahden kilometrin kohdalla. Kiinnioton jälkeen Saarinen ei päästänyt ketään edelleen. Ruotsin Charlotte Kalla hiihti uskomattomalla hiihdollaan joukkueensa pronssille, kun Norjan ankkuri hyytyi täysin.
Lisää tuloksia www.fis-ski.com