Uutisen päiväys

9.1.2010← Takaisin

Suomen mieskolmikolla raskas kilpailu Tour de Skillä

Tour de Skin rasitukset näkyivät Matti Heikkisen, Ville Nousiaisen ja Sami Jauhojärven hiihdossa 20 kilometrin yhteislähtökilpailussa Val di Fiemmessä. Ville Nousiainen oli 24:s, Sami Jauhojärvi 28:s ja Matti Heikkinen 31:s perinteisellä hiihtotavalla käydyssä kilpailussa.

Tourin seitsemännen osakilpailun voitti Tsekin Lukas Bauer, joka jätti Norjan Petter Nothugin +31,5 sekunnin päähän. Kolmas oli Saksan Axel Teichman. Kokonaiskilpailua johtaa Northug 8,3 sekunnin erolla Baueriin.

Heikkinen aloitti kisan vauhdikkaasti ja hän oli mukana ensimmäisen kierroksen kirimaalikamppailussa loppusuoran puoliväliin saakka. Tämän jälkeen Heikkinen putosi kärjen vauhdista.

- Oli virhe lähteä mukaan ensimmäiseen kirisprinttiin, mutta kun suksi toimi hyvin ja olin ryhmässä mukana, niin kokonaishallinta petti. En malttanut ottaa rauhallisesti alkua. Takki on nyt täysin tyhjä. Väsymyksestä kertoo se, että en saanut itseäni ahtaalle, Heikkinen analysoi.

Kokonaistilanteessa Heikkinen on 12:ntena ja ero kärkeen +3.30,3.

- Tässä on ollut hyviäkin kilpailuja ja paljon on viime vuodesta menty eteenpäin. Paljon tuli taas oppia lisää. Huomenna vielä viimeinen rutistus loppunousun päälle, Heikkinen sanoi.

Nousiainen oli raskaan kilpailun paras suomalainen reilut puolitoistaminuuttia voittaja Bauerista. Kokonaiskilpailussa Nousiainen on sijalla 23.

- Alku oli tosi vaikeaa. Välillä iski epäusko nousujen alla, mutta päällä sitten taas jaksoin puristaa eteenpäin. Suksi ei toiminut parhaalla tavalla ja väsymys painaa joka puolelta, Nousiainen summasi.

- Kaksi ensimmäistä kierrosta suksi toimi ihan hyvin, mutta sitten tuli vaikeuksia. Voimia ei riittänyt parempaan, Jauhojärvi sanoi. Hän ei osallistu Tourin viimeiseen osakilpailuun sunnuntaina.

Tourin päättävä kahdeksas osakilpailu hiihdetään sunnuntaina, jolloin miehillä on matkana 11 km vapaalla hiihtotavalla.

www.tour-de-ski.com
www.fis-ski.com