Uutisen päiväys

19.11.2006← Takaisin

Suomen miehet viestin yhdeksänneksi

Suomen miesten joukkue hiihtojärjestyksessä Matti Heikkinen, Sami Jauhojärvi, Teemu Kattilakoski ja Ville Nousiainen sijoittui yhdeksänneksi 4x10 kilometrin viestissä maailmancupissa Jällivaarassa.

Viestin voitti Saksa, jolle Suomi hävisi 2.00,4. Cupin pisteissä Suomi oli kahdeksas, sillä edelle ennätti myös Saksan kakkosjoukkue. 

Heikkinen toi Suomen avausosuudelta yhdeksäntenä 47,6 sekuntia kärjessä tulleen Saksan jälkeen.
”Ihan tyytyväinen olen. Se oli minulle ensimmäinen maailmancupin viestin avausosuus. Odotin kolmen kilometrin jälkeen vauhdissa tasaantumavaihetta, mutta sitä ei tullut. Neljän ja kuuden kilometrin välillä oli heikkoa, mutta sitten kroppa taas aukesi ja viimeiset 2-3 kilometriä tuli taas ihan hyvin. 20 sekuntia kovempaa olisi pitänyt hiihtää, mutta luottavaisin mielin olen Rukaa ajatellen. Siellä 15 kilometriä perinteisellä kuulostaa hyvältä”, Heikkinen tuumi.

Toisella osuudella Jauhojärvi nosti Suomen sijoitusta seitsemänneksi, mutta ero kärkeen kasvoi. Jauhojärvi toi Suomen vaihtoon 1.00,8 kärjessä vaihtaneen Tshekin jälkeen.
”Vähän parempaa kuin eilen (lauantaina), mutta ei tässä vielä podium-vauhdissa Rukaa ajatellen olla, suunta on oikea kuitenkin. Joukkueen sijoitus olisi saanut olla 4-5 sijaa parempi, mutta ei tämä mikään katastrofi ole. On sitä viestejä huonomminkin hiihdetty”, Jauhojärvi tuumi.

Kolmannella osuudella Kattilakoski piti Suomen sijoituksen seitsemäntenä, ero takaisin kärkeen nousseeseen Saksaan oli 1.25,9.
”Hiihto oli taas ihan OK, aika samanlaista kun eilen (lauantaina 15 kilometrillä), perustyöstämistä. Joukkueen sijoitus ei ole hirmu hyvä, mutta kun ajattelee, miten oltiin (kilpailussa) mukana, tuosta on hyvä lähteä”, Kattilakoski sanoi.

Ankkuriosuudella Nousiainen joutui päästämään Kazakstanin ja Ruotsin hiihtäjät edelleen ja hän toi Suomen maaliin yhdeksäntenä.
”Eipä se hiihto hääviä ollut, tosi vaikeaa oli jo ensimmäisen laskun jälkeen. Ensimmäiseen nousuun meni lihakset niin juntturaan, että sen jälkeen piti vain säheltää, minkä kerkesi”, Nousiainen sanoi.

Päävalmentaja Magnar Dalenin yhteenveto viikonlopusta suomalaisittain:
”Riitta-Liisa (Roponen) pystyi eilen hiihtämään palkintopallivauhtia seitsemän kilometriä kymmenestä. Tänään viestissä hän oli hyvä ja tietää nyt pystyvänsä palkintopallille. Olen erittäin tyytyväinen siihen, kuinka hän aloitti kilpailut – hän ei lähtenyt odottelemaan vaan hyökkäämään. Se, että kaikki miehet olivat vapaan hiihtotavan kilpailussa 25 joukossa, on positiivista. Miesten viestissä olimme kahdeksansia, mutta kuuden joukossa pitäisi olla. Tänään miehistä Sami (Jauhojärvi) ja Teemu (Kattilakoski) hiihtivät hyvin.”

Maailmancup jatkuu Rukalla ensi viikonloppuna.

Tulokset: www.fis-ski.com