Uutisen päiväys

22.3.2005← Takaisin

Suomen mäkijoukkueella mitalitavoite

Suomen mäkijoukkue Joonas Ikonen, Anssi Koivuranta, Jere Kykkänen ja Olli Pekkala lähtee nuorten MM-kisojen keskiviikkoiseen joukkuekilpailuun mitalitavoittein.

Joukkueen valmentaja Pentti Kokkonen odottaa luottavaisena tulevaa joukkuekilpailua, jossa viime vuoden pettymys, kuudes sija, on tarkoitus paikata.

- Pojat ovat hyvässä kunnossa ja ennen tänne tuloa olin mitalista ihan varma. Tänne tultua olen kyllä huomannut, että muutkin joukkueet ovat harjoitelleet ja hyvässä kunnossa.
Kokkosen silmään olivat virallisissa harjoituksissa osuneet erityisesti Puolan, Slovenian ja Tshekin hyppääjien suoritukset.

- Itävalta on nyt mukana nuorella joukkueella. Aina sieltä kuitenkin joku yllättäjä löytyy, Kokkonen arvioi.

Suomen joukkueesta Joonas Ikosen tämän talven iloisin suoritus oli Puijolla maailmancupissa, jossa nuorukainen pääsi peräti maailmancupin pisteille oltuaan 25:s. Continental-cupin kilpailuissa niin Ikosen, Pekkalan kuin Kykkäsenkin suoritukset ovat olleet valmentajan mukaan lupaavia.  Yhdistettyä päälajinaan pitävän ja siinä tiistaina jälleen mitalaillakin olleen Anssi Koivurannan mäkikunnosta valmentaja Kokkosella ei ollut tarkkaa kuvaa. Yhdistetyn mäkivalmentaja Kimmo Savolainen on kuitenkin viestittänyt, että kuusamolainen on varteenotattavassa mäkivireessä.

Anssi Koivuranta ei itsekään osaa etukäteen arvioida tasoaan verrattuna muihin kilpakumppaneihin. Mäkikilpailuun hän lähtee kuitenkin yrittämää parhaansa ilman turhia paineita. Viiden perättäisen kilpailupäivän putkea hän ei pidä liian rankkana. Mäkikilpailut eivät hänen mukaansa ole fyysisesti niin rasittavia, että ne haittaisivat suorituksia päälajissa, yhdistetyssä.