Uutisen päiväys

11.8.2007← Takaisin

Suomen mäkijoukkue toiseksi kesä GP:n avauksessa

    Mäkikauden avaus sai päävalmentaja Tommi Nikusen myhäilemään tyytyväisenä. Hinterzartenin HS 108 mäessä käydyssä joukkuekilpailussa Janne Happonen, Harri Olli, Kalle Keituri ja Janne Ahonen sijoittuivat toiseksi.

    Erinomaista hyppykuntoa osoittivat erityisesti Janne Ahonen ja Harri Olli.


    Kilpailun voitti selvästi Itävalta joukkueella Wolfgang Loitzl, Thomas Morgenstern, Andreas Kofler ja Gregor Schlierenschauer. Itävalta keräsi 1063,0 pistettä, Suomi 1022,5 ja Tshekki 1010,5 pistettä.

     

    Vaikka Itävalta ei tänään antanut muille mahdollisuuksia, ei päävalmentaja Tommi Nikunen ole huolissaan.


    - Heillä on täällä hyvä, tasainen nelikko, jolle suorituksemme ei vielä riittänyt. Kyllä me eroa vielä kiinni vedetään – tälläkin porukalla, Nikunen arvioi ja antoi joukkueensa jokaiselle hyppääjälle suorituksesta puhtaat paperit.

     

    Janne Happonen on parantanut koko ajan ja hyppäsi kaksi hyvää hyppyä. Vähän tehoa lisää ja sen mukana tulevat lisämetrit. Janne pystyi kilpailussa parhaaseensa ja itseluottamukselle se tekee hyvää, Nikunen arvioi.

     

    Suomen joukkueesta toisena hyppäsi Harri Olli ja teki hyvää työtä. 103 ja 105 metriä kantaneilla hypyillään hän oli koko kilpailun kolmanneksi paras hyppääjä edellään Itävallan Schlierenschauer.

     

    - Harri Olli oli juuri niin hyvä kuin hän oli harjoituksissa ja henkilökohtaisen kilpailun karsinnassakin. Ajoituksessa on vielä pientä  vähän säätämistä, mutta joka tapauksessa hieno kisa, kiitti Nikunen.

     

    Kolmantena hypännyt Kalle Keituri nousi maajoukkueeseen voitettuaan kesän kotimaisen Finlandia Veikkaus Tourin.


    - Nousu joukkueeseen on vaativa juttu. Mies täytti paikkansa ja teki hyvät hypyt, kommentoi Nikunen.

     

    Suomen joukkueen ankkuri Janne Ahosen hypyt toivat varmasti moneen joukkueeseen säpinää. ”Kuningas” on palannut. Ahosen ensimmäisen kierroksen 106 metriä kantanut hyppy kilpailun paras. Toinen ylti 103,5 metriin ja hollolalainen keräsikin kisan parhaat henkilökohtaiset pisteet, mikä lupaa hyvää sunnuntain henkilökohtaiseen kilpailuun.


    - Tänään Ahosen sujui paljon helpommin kuin eilen. Kyllä tämä antaa muille miettimisen aihetta, arveli Nikunen.

     

    Mitään suuryllätyksiä kesäkauden ensimmäinen mäkikilpailu ei tuonut. Päävalmentaja Tommi Nikunen pisti erityisesti merkille Tshekin joukkueen nuorten hyppääjien nousun.


    - Pistivät meitäkin ahtaalle, hän myönsi. Kolmanneksi joukkueella Antonin Hajek, Roman Koudelka, Martin Cikl ja Jakub Janda hypännyt Tshekin joukkue keräsi 1010,5 pistettä.

     

    Kilpailun aluspäivien sade ja koleus eivät lauantaina haitanneet, vaan kilpailu voitiin käydä aurinkoisessa säässä.


    - Ensimmäisellä kierroksella oli vähän tuuliongelmia mutta auringon laskiessa tuuli tyyntyi ja toinen kierros voitiin viedä läpi hyvissä olosuhteissa, kertoi Hinterzartenista päävalmentaja Tommi Nikunen.

    Tulokset: www.fis-ski.com